Kriza…

U subotu bila parada pedera.
Bila i parada onih što bi tukli pedere.
I koncert od Lepre Mrene.
I parada onih što bi tukli Mrenu jer je pjevala četnicima u maskirnoj uniformi za koju je ona rekla da je to odjeća za safari.

Cijenim pravo na izbor, al mi je baš bilo fino što sam se taj dan mako iz Zagreba.

Bio sam u posjeti Junioru u Kukljici.
Dio Rokove familije s majčine strane spada u onu vrstu ljudi koja mora nešto raditi i graditi.
I sad im kuća djeluje sve bolje i bolje iako su oni jako umorni.
Pa je Mališa danima uživao u bazenu u vrtu.

A ja ga metiljast išao vodit na prvo kupanje u more.
Pa je on plivuljio s plivalicama i smrzavao se a ja se smrzavao i bio ponosan.
I njega je mama namazala protiv s onom živom u stiku, a ja sebe nisam namazao jer kaj će meni sunce, kuiš, ono…
Sad je Rok fino crn, a tata crven ko jednjak od Žaka.
Katastrofa, sve peče.

Vozio sam ex puničinu Corsu autoputom za Zagreb.
Nisam gario preko 130 iz pijeteta prema Zdenki, čiji me glas stalno prati (spikerica na radiju), a i prema godištu auta.
Tako da sam uz otvoreni prozor i škripanje jedine kazete (moje, mix Dream Theatra, Neurotic Outsidersa, Misfitsa, Maidena i što god se još dalo stavit na taj zaboravljeni nosač buke negdje davne 1996.) pičio tri sata od Zadra prema metropoli.
Ne volim se bahatit po cesti, em sam relativno neiskusan vozač, em nemam jaki auto, pa me je bogami dojmila ergela koja me konstantno prestizala.
Došao sam do zaključka da se, nakon što me preletilo 150 terenaca i još 200 limuzina naših registracija, u Rvackoj opće ne živi loše.

I postavlja mi se pitanje, koju vaginu mile majke naša raja guta te ogromne aute, pogotovo 40-godišnjakinje s cigaretama, krunicama i mobitelima?
Kaj prek crnih Alpa idu na posao!?
I da je kriza…

A meni je kriza…
Kako se borite protiv krize?

35 thoughts on “Kriza…

 1. borim se tako da ništa ne radim na poslu i izmotavam se iz svega i tražim novi posao i surfam cijeli dan i obnavljam jednu staru kuću u slavoniji, pošto znam da firma ide u bankrot i za mjesec dana svi letimo van ….

 2. protiv čega?! pa tek sad je zabavno. vrijeme za čistilište, pred ulazak u raj! ista količina novaca je u igri, samo se promijenila strategija igranja. monopoly live.

 3. u fazi sam kad polako prestajem sa bilo kakvim vidom borbe, pun mi kufer svega toga new age optimizma i nekakve jebene borbe… jedino što me još ujutro muči je dilema : da li da ustanem ili da odustanem?

 4. Pa prosjecni Hrvat je spreman dat pun kurac para za super auto koji guta kao omanje oklopno vozilo, ali pritom se spremam odreci, ako treba, i luksuza zvanog hrana. Sto ce netko imat vise konja od mene.
  Naravno da je lose. Uvijek je lose.
  Hrvat bi se ubio da mu je dobro.

 5. što veče, jače i bolje, jebeš auto ispod 120 konja!!!!!!
  ma kakva kriza, pa na ovim prostorima je kriza od kada znam za sebe!!!

 6. pa Mrena nikad nije šurovala s ubicama, da je došla Ceca da održi koncert ti što su demonstrirali bi se tukli za karte

 7. a čuj..prosječnom rvatu je bitno da mu je dobar auto ispred kuće , da susjedima vadi mast…ostarila sam a još se čudim ljudskoj gluposti..;)))))

 8. otvorio dva ugovora o stambenoj stednji, uplacujem oba koliko mogu pa cu po jednom dici kredit kad mi zatreba a nece me neka banka oderati zivog a po drugom cu imati neku lovu za pet godina… imam stan koji iznajmljujem pa pokusavam sto duze trositi lovu od stanarine i ne dirati placu…mislim da cu prvih 500 kn s place skinuti sljedeci tjedan…a nova placa 27.6. tako da nije lose

 9. Je, kad je Rvatima milo rec “sve se moze sredit na kredit”. Odgoda placanja je najomiljeniji izum u Kroata od VII. stoproljeca naovam. (Mobtel je opasno blizu, ali ipak…). A sad, reagirat il cudit se, kakoko (etepe). Il kuburu kup’t, il kuburit’…

 10. Nu, a kaj se tice concerta Fahrete Jahic, sad je malo suvise dockan…
  Sve se to moglo zabran’t…(ukljucujuci i onaj pederlook pink carpet, al onda bi Sime “Pendrekom-u-prkno” Lucin opet bio iznenadjen & uvredjen)…ali para vrti di burgija nece…pa se onda opet cudimo.
  I eto nam Lepa Brena / ruzna trena…a nju boli menga di pjeva. I za kog. Za KKK ili BBB. Za nju je sve to safari. http://www.parapsihopatologija.com/forums/lofiversion/index.php/t6672.html

 11. Za krizu prvo mora postojat blagosranje, a mi to nismo imali od kad nam je Rvacke.. štedim, nisam baš hedonist više pa ne pamtim kad sam zadnji put kupio neki oriđiđi CD.. novine isto izbacio poprilično.
  i bodul sam..
  i onda dođe Hartera i ja potrošim zadnje pare na alkohol…

 12. @porta. sto je smijesno u tome da pokusavam ustediti nesto para u buducnosti? ili da svjesno biram duplo jeftiniji kredit?

 13. @orka :ma dođem s vremena na vrijeme, al kako riba ne priča puno o tome, propustio sam između ostalog i taj ključni post…

 14. @gdjica Pica Zlica, kad se vec vracas na stranicu nezasluzeno popularnog, iskoristi link u gornjem desnom uglu. Naime, postoje mnoge anatomski prilagodljivije igracke od zlice sa kvacicom. Uzitak zagarantovan + bonus sa sve nas: nece vise biti glupih te nepotrebnih komentara izazvanih frustracijama.

 15. Kriza? To je za luzere po EU, nece to do Hrvata. Misle Hrvati. I cude se skupim tresnjama na placu pa ih ne kupe djeci ali istu bez tresanja vode iz vrtica od 1 km udaljenosti doma u bijesnim autima….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.