Isušilo nam Močvaru…

Bio prekjučer na koncertu Leta 3, zadnjem koncertu ikad održanom u zagrebačkoj Močvari.

Škvadra je istina, znala ostaviti smeća oko kluba što se ne bi tako brzo čistilo, parking i prilaz je bio katastrofalan, a jednom sam skoro dobio batine kad sam išao gledati film o Bobanu i Prosinečkom…

Ali tamo sam konačno uživo gledao legendarne Die Toten Hosen, Levellerse, već spomenute Let 3 i još puno, puno sjajnih koncerata, znojio se, divljao i skakao i niko mi nikad nije srao što sam obučen kako sam obučen (16-godišnjak koji ne sluša mamu i sjedi u zadnjoj klupi) i uvijek sam mogao cuclat pivkana iz flaše i podrigivat bez da me neko ne pogleda s prijezirom.

Velikog pivkana.

A u tu nedjelju jedanaestog svibnja na zadnjem koncertu u Močvari, pilo se Božićno pivo (!? 11. svibanj!!!) sa slojem prašine (Proljeće je a u meni Božić…), luđaci su mi odsvirali moj Ekvator i paralele, znojan i nasmijan sam otišao vani i polako doma uz neke misli.

Umjesto kluba za mlade i one koji se osjećaju mladima niknut će nekakav parking, osiguravajuća kuća ili banka, a po svemu sudeći i neki klub iz kojeg će vrištati cajke.

Što i nije čudo s obzirom da nam je gradonačelnik osoba koja se ne razumije pretjerano u želje i potrebe mladih, rokenrol, urbani zvuk i općenito neke stvari koje jednostavno voliš i cijeniš kad si rođen u velikome gradu.

A ovaj naš valjda misli da je Deep Purple omekšivač a Azra sestra od Hanke Paldum…

Pa je lakše zabraniti veselje budalama koje skaču ispred stejdža a ne izvijaju ruke iznad razine pazuha dok stoje na šanku, nego im pružiti priliku da budu različiti, pa makar i 15 minuta pješke od tramvaja.

Žalosno.

Valjda neće i open-airove zabranit, ono, rok utječe na sluh jarunskih krtica

Ali kako je krenulo…

————————————————-

No, kako kažu stari Čukči, kad umre Malder, ostaje Skali nada!

————————————————-

Nego, jel ima neki kvalitetni zidar da ovo čita pa da pokrpa rupe za strujićima?

Grazie!

17 thoughts on “Isušilo nam Močvaru…

 1. u spanskim selima postoji Virma koja cini sve (od rasturanja do finishiranja). trebao si njima dati. a jaaako su dobri, savjesni, brzi i nisu skupi. ako pak zelis samo “krpaca”, posaljem ti broj.

 2. A kako bi pamtili koncert “i u dobru i u zlu” da nije bilo posljedica, haha… I u Makarskoj je situacija žalosna. Donekle veseli mogućnost dolaska Stereo MC’s-a u kolovozu u beach bar “Buba”. Nekako to s oprezom izgovaramo ko da se bojimo da bi se moglo izjalovit. Kad se to dogodi u Zagrebu i nije neka fora… ali u maloj Makarskoj, heeej! A i “Bubu” po svemu sudeći čeka sudbina “Močvare” iako iz drugih razloga. Puno razloga za tugu i pitanje “kud ova jadna zemlja ide?”. Usprkos svemu ostajem pozitiva! I nek crknu!
  P.S.: Mi smo ti poznati po gradonačelnicima. Da je s njima napravit intervjue za Playboy, ovi u Americi bi momentalno ukinili HR izdanje.

 3. ja bijah u subotu.. na predzadnjem koncertu… bilo fenomentastično.. a komentar na taubeke iz qrtza? 🙂

 4. Šteta Čvare, baš je bilo dobrih provoda tamo. Ostat će zapisano da sam zadnje gledao Mono i Knut prošle godine na jesen. Ogromna količina buke, masan zvuk i potpuno otkačena hardcore glazbena percepcija. Močvara je mrtva – živila Močvara!

 5. nikad nisan bila u močvari jer nisam ‘odgore’ a i kad bi došla na dan, dva- nisan pohodila to kultno misto… al žaj mi je, bez obzira na razloge, šta se sve više klubova u RH zatvara…
  i šta se čisti i oslobađa prostor za cajkaške klubove, žalosno… 🙁
  a svi ostali kojima vrhunac zabave nije raskalašena veselica sa suzom u očima i čašom koja zvučno udara o pod- za par godina više neće imat di izać, ako se ovako nastavi… 🙁

 6. pitam se što će mo ostaviti našoj djeci ako se krenu ovako zatvarat kultna mjesta po Zagrebu ali i šire, osim lokalnih birtija i raznih Pasha ništa im već pomalo drugog ne preostaje …

  žalosno …

 7. meni su na kući radili samo dva majstora,sveznajuća,odnosno tri. ali svi na crno…(jer sam platila 2% od iznosa kredita i dobila keš na ruke)

 8. Moja je frendica neki dan komentirala da je to okupljalište za neiživljene muškarce koji su zapeli negdje u adolescenciji i ne znaju se primirit… Šta god bilo, oduvijek mi je Močvara bio pojam kluba koji se ne da… Mrzim sve te cajke i činjenicu da zbog svega toga, propadaju kvalitetni klubovi…Ukoliko mi zatvore Purgeraj, Sax i Spunk, tražim novu lokaciju za živjet…
  Apropo majstora, nemam preporuka, ali tražim dobrog vodoinstalatera, jer nam je prvi uništio sve kaj je mogao. Pa, ako itko zna za dobrog vodoinstalatera koji ne brka cijevi, ne radi poplave susjedima ispod i ne zadužuje vlasnike stana svojim greškama, please do recommend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.