CRO Trash Enciklopedija, svezak 9: M-N

Ljudi, kolko god se vi potrudili, meni tu nekaj fali. Al eto… Čekam dodatke!!!

Minea – Ko joj napiše vrapce, ko joj dozvoli da pjeva? Jedini pomak u beskrajno dugoj karijeri u kojoj je dvaput imala hitove za ponavljače trećeg razreda osnovne škole, je taj da je nakon 15 godina uspjela spojit prednja dva zuba, pa je sad upitno kako hračka.
Ribafish
Minea – kak se meni dižu sve dlake na tijelu kad čujem onu ljigavu stvar «ti si moja mrvica» maaajko mila, pa ko joj napiše tekst? Pa nije njezinu mamu sram? Samo kad se sjetim jednog njenog nastupa prije par godina na telki, mislim da je bil u pitanju neki izbor za miss ili mistera, imala oblečenu neku jadnu majčicu-topić bez naramenica i svaki put kad je malo poskočila majca išla dole a sise bi van. Sirota se na cijelom nastupu trudila ostat obučena tak da se nije mogla usredotočit na svoju pjesmu koja je tada sigurno bila veliki hit. Al neznam koja je to bila stvar.
Pijani Anđeo
Minea – ako je Milan Bandic wannabe kajkavec, onda je Minea naturalizirana Dalmatinka. Iako nisam siguran da se iz Dubrave vidi Jadran /mozda Jadran-film/, ona je prava pravcata dalmoska pevaljka. Karijeru zapocela kao pjevacica lakih nota za glupavu djecicu. Nema buraz do “Vrapci i komarci”.
Pero

Mineo Guido – Tip koji je došao iz pripizdine u Hrvatsku i mislio da će bit faca samo zato što je strani pjevač. Još k tome ulizivao se hrvatskom pučanstvu sa domoljubnom pjesmom u duetu sa Joosipom Lisac. Na kraju završio “kako došo, tako ošo”.
Kaco Mortale

Matrix – jos jedan od tisuca klonova Colonie, kada su svi mislili da je dance nest super, pevaljka je sexi macka koja obrce svoje tijelo i pjeva neke stihove koji neopisivo smrde na divlji balkanski sex koji je toliko volio Lordan Zafranovic : ma nema do jebaze i usto unistvanja inventara, po mogucnosti po tijelu partnerice i jebaze na zadnjem sjedistu automobila /ja ima neka stara kola, eventualno bi to mogao napraviti u gepeku, ali nikak na zadnjem sjedistu/…
Pero

Miše Marijan – «Eh da mi je to što nije, da sam zvijezda rokenrola, pa da vozim skupa bijela kola…» Domaći, jako loš odgovor na Zdravka Čolića osamdesetih. Ali ne može se protiv Čole…

More – Bivši bend kraljice Budvanske Torcide. “Hajde da se mazimo, samo da se pazimo, molim te, mmmm…” Da je bar Defloris ostala na toj razini a ne otišla u pop narodnjake…
Ribafish

Massimo – Minnimo. Glas tužne foke koja je progutala radioaktivnu meduzu i sad plače pod polarnom mjesečinom.
Ameba

Maračić Džo – Maki – Dalmatinski Chuck Norris. Nikad hita osim srce ti je kamen i ne sluti pravo (ili je to Dalibor Brun?), a obogatio se po gasterbajterskim svadbama. Jedini hrvatski pjevač očajniji čak i od samog Duška Klokana.
Maračić, Joe – Maki – Lik iz jednog te istog sto puta prepričanog vica naše mladosti. Plavušasta frizura u obliku kacige (a la Depardieu) i brkovi dinarca – esencija ’70 ih, gast-arbeiterski role model… U opusu stoji hrpa predugačkih naslova u istom retoričkom stilu, poput “Mirno spavaj, stara moja”, “Tiho padaj, kišo zemlje moje” ili “Srce moje i tvoje u ljubavi stoje”. No, samo je jedan ultimativni hit, “Srce ti je kamen”, koji se možda i danas na nekoj svadbi omakne supijanom VIS-u.
c’est mois, Nemetz

Mikulić Ivan – nastupio na euroviziji s totalnim plagijatom. Melodiju uzeo od nekog Njemca, a refren uzeo iz reklame za red-bull.Na milijunašu ispao poluidiot, da mu nije bilo partnerice ne bi prošo prvi prag sa sva tri jockera
saroukh
Mikulic Ivan – najpjevac Parlaonice, cuvene HTVove emisije za mladez, bio tamo hiljadu puta. Jos jedna vjecna nada hrvatske glazbe koji je svojom pobjedom na Dori i sa svim popratnim sapunicama upropastio sebe. Navodno ga prate neki penzioneri, kaze on UBDA.
Pero

Magazin – a je Tonči frajer, pokraj njega se izredale generacije curica, a on još tako mlad, prpošan i pun energije da nas uveseljava svojim hitovima. Samo ne kužim zašt su sve pevaljke magazina na istu fintu: jadne mršave plavuše? E, sad sam se sjetila jednog njihovog hita kojeg je još pjevala Danijela: kiša pada, neka pada, ja bi s tobom bilo kada, imam ruke da te stisnem i usne pa da vrisnem joj kikiriki miki moj! O joj!
Pijani Anđeo
Magazin – Na govno nagazim. Od te ljige se i bakama celulit topi. Najveće zlo hrvatske estrade jer dižu masnu lovu pa se 100 bendova fura na njih. Primitivni ritmovi, krađa od srpskog folka, nemaštovito, jadno i prilagođeno tipičnoj hrvatskoj seljačini.
Ameba
Magazin – znan prvo kao Dalmatinski magazin … Band koji je najavio sumrak hrvatske glazbe. Svojom pojavom i pjesmama sa stihovima o potrebi pisanja pisama, o sexu medju mornarima i sekima, te svojim cjelokupnim radom, a pogotovo eurovizijskim kada su skoro pobijedili zadao je visoke standarde glazbene ljige. VALENTINOVOOOOOOOOOOOOO. Tonci Huljic je postao svjetska faca lake muzike i glazbe u liftovima.
Pero

Maja Marija – Pjevala s Bebekom stvar «žute dunje» a samostalno napravila ono sranje «ja sam samo vjerna žena». Za ostalo nemam pojma. I bolje.
Pijani Anđeo

Mandy – Nisi me bio vrijedan ti….ni jedne noći ni neznam kaj, bla bla bla, tipična žemska sladunjava spika «ja sam tebi dala a ti meni nisi»…
Pijani Anđeo
Mandy – Khm, sto se dogodilo tome bandu ??? Tipican produkt hrvatske scene. Krenuli kao jos jedna kopija Novih Fosila, da bi dogurali do high-tech banda sa kvazi-zapad stylingom. Pjevacica cak znala pjevati.
Pero

Mucalo – Meteor cro zabavne trash scene! Otkako se lansirao s Pravom Kotkom i geniozama poput “Ra-ra-ra-radnička odmara se klasa” (to je valjda nekakav Mr. Hyde za Haustorovu “Radnička klasa odlazi u raj”), taj se fakat zubima drži da ostane pučki tribun poskočica i doskočica. U “oštroj” konkurenciji s onim kak se naziva, “Čubi”-jem? Al to je isto ko kad bi i Ivu Fabijana stvarno shvaćali ko zavodnika. No, tus u uvijek clichei kojima se služe voditelji i neinspirirani novinari, u kojima su patuljice poput Maje Šuput – “džepne venere”, a naš junak “…uvijek simpatični Mucalo…:”. Inače u opusu Mucala važna je gastronomska tematika – od “Namaži mi fetu kruva i paštete” , preko “odakle se čisti riba” do “Anke Vegetarijanke” , a super su mi i fonetički biseri poput “tango tange” ili “brod brodi”.
c’est mois, Nemetz
Mucalo – u jednom je bil u pravu: danas sve ide na kredit…
Pijani Anđeo
Mucalo – Smucalo je primjer kako na domaćoj estradi ima mjesta i za nezadovoljnog radnika na traci Jugoplastike koji kreveljeći se i puštajući na stejdž iza sebe minimalno 80 učenika neke škole recitira socijalne stihove iako nema pojma o pjevanju, a izgleda gore i od samog Škore.
Ameba
Mucalo – sto bi bilo kada bi Top-lista-nadrealista propjevala i izgubila smisao za humor ? Mucalo
Pero

Merlin Dino & Ivana Banfić -Beast from the east&master of disaster
saroukh

Maxmett – pitanje je već tko se sjeća onih “kao-heavy-metal-all girl band” Maxmett-ica? Pošto imam potajnu fiksaciju na kožnjake s podstavljenim ramenima, grimase, kričavu farbu za kosu i pjesme poput “mačke vole grebati”, dajem visoku ocjenu za trash-ovitost. Jedino kaj od stylinga do pjesama, ko da su bile iz Sverdlovska…
c’est mois, Nemetz.
Maxmett – Imali su pjevačicu koja nije mogla reć “R”, pa je bilo izuzetno smiješno gledat ju i slušat dok je pjevala glavni hit “Motori”, koju su uredno izvodile jer im je sve pisao Zele Lipovača. Ali i seksi gitaristica. Pardon!
Ribafish

Martinović Danijela – ono slatko skakutanje u Magazinu još je moglo proć, al otkako je zabrijala da je sex simbol, nacvrcana počela sjedit po stolovima (finalana emisija prošlogodišnje, maratonske Dore) i presavijat se po pozornici s više nego lošim sintetskim umetkom u kosi (viđeno na ovogodišnjoj smotri šunda pod nazivom Dora) poželimo da se ostvari stih one legendarne “Otišla je Danijela, nije rekla zbogom…”
šmizlaa

Matešić Bepo – pa kako ste pobogu zaboravili taj biser hrvatskog opernog izričaja koji s M.G. širi ruke gledajući u pučinu i pjeva o kamenoj kući i soli
šmizlaa

Maršan Đani – jedna domoljubna i nastup u “Tko želi biti milijunaš” (najbrži prst- kadar od 2 sekunde)- to se zove pjevačka karijera
šmizlaa
Maršan Đani – Što god isti ponosno deklamirao, uvijek mi je pogled ostao zakovan u bradavicu…. Kako svaki zabavnjak ima neku tekstualnu preferencu, Gianni se fokusirao što na opće odrednice spola, što zemljopisne, npr. Čovik s mora, Djevojka s juga, Djevojka iz sna, Dalmacijo, volim te itd… i prizvao na kraju boga da nas sačuva… thanks, Đani.
c’est mois, Nemetz

Matteo – gdje li je danas taj naočit mladić crnih loknica koji nam u košulji havajskog uzorka poručuje arivederći sinjorina?? možda je postao stilist…..
šmizlaa

Mareković Robert – Bez premca, to je pjevač s najmanje (čitaj:nema ga uopće) sluha; vjerojatno, kao i Hugh Grant u filmu “Sve o jednom dječaku”, živi od tantijema prepjeva one božićne “snijeg svud pada, zvona zvone, srca mlada vesele se…” koja se u nedostatku božićnih melodija, bolesno puno puta može čuti tokom prosinca…čovjek je bio iskren kad je rekao “kad bi barem Božić bio svaku,baš svaku, subotu….”
šmizlaa

Metak – Hit Miss Levi’s, velebnih stihova – Ma nema meni do Vinke Nema meni do Vinke Nema meni do Vinke, nosi plave rebatinke Levi’s
karambol
Mirella – S albumom “Šumi vjetar s Jadrana” iz 1998) – kuriozum s popisa Cro-Records (tj. ima li itko te izvođače u svojim kolekcijama). Autor pjesama je već poznatiji i isto je od M-N – Neno “Tutti Balkan ” Ninčević
c’est mois, Nemetz

Mandrill – S albumom “Embryo” iz 2002. Oni sretnici koji ga imaju nek nam sami opišu stvari poput “Van ritma” (autoironija?), “Top ten” ili “Moždani boom” (kako samo jedan album s tolikim kreativnim moždanim potencijalom?)
c’est mois, Nemetz

Mind games – Album iz 1992 “Make me hipi” (doslovce, bez 2 p i y) iz 1992… E sad, autori pjesama: Despot Dalio (?), Franzl Mulo (?), Lowka Didi i Hupfauer Didi (?) , a od stvari, koje su inače na engleskom, izdavajam (doslovce) “Where de pidi”. Alzheimer? Nadrealizam? Pijanstvo?
c’est mois, Nemetz

Mobitel – Cro rec vrhunac! Jedan specijalitet iz 1997! Band se zove s jednim i jedinim (možda i prodanom u jednom primjerku?) albumom “Mobitel”. Najbolji dio su nazivi pjesama: “Mercedes sec”, “Đava neka nosi sve”; “Upeko zvizdan”; “Ganga i rock”… dovoljno…. Koncert tog banda je vjerojatno ravan razini prosječnog tripa (ili jače?)…
c’est mois, Nemetz

Mihaljević Branimir – I superiška kaj se netko sjetio Branimira. Nije mi na čast ( kaj mogu kad zapamtim…), al znam je jednu njegovu (dok ovo čitate, zamislite Branimira kako u stilu Dalibora Bruna jednom nogom lupa ritam, sve to prati i rukom kojom ne srži majk dok pored njega dugokosa ljepotica svira violinu ili violu- teško je razaznati iz daljine…) ” daj daj samo malo mi daj daj gdje bi bio nam kraaaaaj da te ljubim malo baš bi mi trebalo”.
šmizlaa
Mihaljević Branimir – sin. Po količini medijskog prostora u kratko vrijeme kad se pojavio, reko bi čovjek da ima opus Ive Robića… Ja se ne sjećam nekog njegovog hita, ali možda neki fan? Na prvom albumu (od 2) ima pjesma “Magarac sam ja” 🙂 Vidim sad aranžira za Matu Mišu, no šteta te stage energije, tog prodornog pogleda koji topi svaki otpor zahtjevu “daj, daj, daj”….
c’est mois, Nemetz

Neki to vole vruće – Besmrtnost su zaradili samo sa “Ka-li-for-ni-ja, to je bio njen san” i “mi smo tovariš, i mister i drug”. Bili (i ostali?) kraljevi jeansa, naši unikatni samoupravo-socijalistički Wham-ovci, koji te, skupa s ITD bandom odmah, poput Proustovog kolačića, bacaju u bezbrižna doba svih tih futki, varteks špricanog jeansa, znojnika i Univerzijade (za koju smo tek kasnije saznali da je jedno od beznačajnijih sportskih natjecanja u svijetu, ali nevermind…).
c’est mois, Nemetz
Neki to vole vruće – Kalifornija i jeans generacija samo? nemetz, super su im bile pjesme teška vremena i pusti priče snježana
saroukh
Neki to vole vruće – Besmrtnost su zaradili VEĆ samo sa…” . Ma ima tu i “medu moj i šećeru” i štošta – a i kasniji miks ljubavnih sa socijalnim temama uz vrući bojler na 3 rula…..
c’est mois, Nemetz
Neki to vole vruće – Najgori playback ikad. Onaj crni našminkani rošavi bi se još i trudio, ali kako nisu imali para za spotove, pustili bi iza neki screen saver i otvarali usta. Plavuš bez usana je bio toliko smiješan u kreveljenju da ste ga morali gledat i još zvat familiju.
Ameba
Neki to vole vruce – Jebate, hrvatski Wham, barem su tako predstavljali, pjesme za napaljene teenagarke s kraja osamdesetih, najbolja pjesma je “Teska vremena” koju su obradili od cuvenog austrijskog velemajstora Falca, inace skloni su vodoinstalaterima te su pjevali njihovu nesluzbenu himnu “Bojler”
Pero

Nikolovska Ljiljana – Ex Magazin i standard svih daljnjih Magazin pevaljčica, u Americi je imala band sa jednim od mojih najvećih idola, Mike Wattom – osnivačem legendarnog post-hardcore banda Minutemen i kasnije, Firehose. A muž joj i danas svira s Watt-om. Čudni su putevi gospodnji 🙂
c’est mois, Nemetz

Nižetić Luka – narcisoidni poluproizvod, iskopao neku oliverovu pjesmu koje se ni oliver više ne sjeća, obradio je i napravio spot koji se sastoji od jednog kadra
saroukh
Nizetic Luka – Prvi hrvatski metroseksualac, san svake mame da joj se kcer uda za tako lijepog i pristojnog mladica, sto pjeva ? ja zaista se ne mogu sjetiti… osim onoga Robota, ali ta pjesma opisuje hrvatsku sponzorusu, a kako vecina malodobnica su sponzoruse, onda je morao prijeci na ljigu
Pero
Nižetić Luka – Ipak ima svoj hit, proljeće je, a u meni nemir.Kako bi još super bilo da se lansira u svemir ili bar drugu galaksiju
saroukh

Nižetić Alen – nemrem se sjetit ni jedne njihove pjesme. Zato i ide na listu. Očito nije ništ napravil u svojoj kvazi karijeri. (pjeva onu dalmacijo moja ružo procvala – saroukh)
Pijani Anđeo
Nizetic Alen – zadnji pjevac nekada uspjesnog banda Tutti-frutti, zapoceo solo karijeru. Pjesme stvorene za balkanski dernek, kada su svi na onoj granici pijanstva, a mogu jos popit, pa onda gazde kafica puste Nizeticevu “Svega ce bit, ali prijatelja nece …” i onda svi polude i gazde zarade, zarade, zarade … /moram lokal otvorit/
Pero

Novi Fosili – Svaka čast za Košulju Plavu i Sašu i sve to do 1990., ali zadnja faza? Halo?
Ameba

Novković Đorđe W. – the untouchable. Umjesto da sam svojom markantnom pojavom baca mase u trans (kako je to pokušao Blondie Tutić), podario je glasove stotinama anonimusa na putu prema zvijezdama… često je nažalost u tom kovanju zvijezda završio kao dr. Frankenstein.
c’est mois, Nemetz
Novkovic Djordje – jedan od najgenijalnih skladatelja Balkana i Srednje Europe. Fascinantna cinjenica sto taj covjek moze napisati. Jedan “Stari Pjer” je bio svjetski hit i vecina rulje na svijetu misli da ga ja napisal neki Francuz, a ne Bosanac. S druge strane uradci tip kada Cola se dreci “Druze Tito mi ti se kunemo” i “Danke Deutschland” neidu bas u korak s cinjenicom da je taj covjek svirao u Indexima i da je bio sef u Pro arte. Naravno, “Story-super-nova-mjuzik-telenc” ga je okrunila za kralja hrvatskoga trasha.
Pero

Novković Boris – Hrvatski Enrique Inglesias (of a kind)? Netko bi se možda sjetio davnog spota gdje glumi vojnika Kraljevine Jugoslavije na straži, prije nego ga zgromi bomba iz nekakve štuke, uz tekst “da me barem nešto udari” i Tamari koja prodaje suze (WTF?) a koja ga je pretvorila u miljenika jugOslovenskih teenagerki. I kasnije se bavio tematikom iz spota, npr. u “Lete ptice, lete avioni” ( i još jedan WTF dodatak – “a života jure kamioni”?). Oženio Bojanu Gregorić. Muški respect samo zbog te činjenice.
c’est mois, Nemetz
Novkovic Boris – Sin slavnoga tate koji je bio zaljubljen u Alku Vuicu i bio je zlatni decko osamdesetih. Doduse, covjek je kralj hrvatskih prepjeva. Svesti “My Sharona” na ono sranje “Masta moja” je zaista kemijsko cudo. S druge strane, napisati pjesmu koja podsjeca neopisivo na Vukovar, a iste godine na dan pada Vukovara svirati u Srbiji, nije bas inteligentno. Stovise, ima dozivotnu zabranu nastupa u Vukovaru.
Pero

Nola – Neka žena duge kose je kasnila jednu kiticu za mjuzom i još ju je bilo strah pa nije ni glas bila pustila do pola. Imali su neku žnoru na telki pa im se stalno vrtio jedan spot.
Ribafish

Nikolina – To je ona tuga koju puštaju u Amadeusu u Ciboni na vanjskom razglasu. A Zetovci misle da ljudi zbog njih trče na tramvaj… Bezlično, tužno, nula. Valjda je cura od aranžera… Cvijeća.
Ribafish
Nikolina – jedro djevojče iz južne nam Hrvatske koja je HKFZG (hrvatsku ko fol zabavnu glazbu ) zadužila pjesmom čiji je jedini grijeh bio taj što se pojavila u otprilike isto vrijeme kada i hitovi poput Šeri Šeri (tijelo mi treperi) i Kapaljka (izvodi Simplicia-jedva čekam slovo s…) tako da možda nije dobila pažnju koju zaslužuje. enivejz pjesma kaže (ne sjećam se početka jer je ful kompliciran) “bim bam bom ja sam vruća čokolada koju još nisi probao bim bam bom ti si mali koji pali ….. bombon” (na mjestu točkica ide riječ ili paljivi ili varljivi-nikad to nisam uspjela skužit!).
šmizlaa

Nikita – Fakat! Njena je poruka publici bila kao neki grubi seks, a vid vraga – stvorila karijeru u mjuziklima…. taj pogled buldoga koji se sprema ugristi te za nos, taj trash plastični styling s tonom make-upa, a mjuza… ko da ostaviš ritam mašini i svadbarskom sintu da sami stvore nasumičnu melodiju…. spotove je režirao valjda nećak iz 6 b razreda, a znam da je u njima stalno nešto krilila svim udovima i držala prijeteću grimasu….
c’est mois, Nemetz


imoen – 21.03.2006. u 01:10 kaže: a m senna?


Pero – 21.03.2006. u 01:31 kaže: Stvicek, kak ste vi nezahvavni … 🙂 Salu na stranu, fali neki saft …


Here To Stay – 21.03.2006. u 02:16 kaže: minea-riba, banfićka pa može proć nebi se ja ljutio :). meni je čak ona pjesma sa merlinom bila ok iako ti nije mjuza iz moje domene. jesu ona dva nižetića u kakvom rodu?


maurich – 21.03.2006. u 02:50 kaže: Milo Hrnić- primjer dalmatinske karikature iz 80-ih, brčine, lančina, i otkopčana košulja…najveći hit : ”Broji Ane, dane, noći ”…zadnje viđeno je spot na televiziji, sa pjesmom koja govori o seksu, a refren završava sa: ””al’ sam erotičan”…prestrašno…


maurich – 21.03.2006. u 02:52 kaže: Mate Bulić- miljenik svih vatrogasaca- opjevao je njihove ljetne aktivnosti-gori gora, gori borovina


Lisa Sims – 21.03.2006. u 08:48 kaže: cccc…al si ga zdelo..minea-još uvijek u pubertetu, inteligencije osnovnoškolke koja još uvijek slovka i skakuće na zagrebačke mališane…jes jes…:D živili..sey hello to junior, on će bit najveća pank pevaljka od sviju..kakav stari, sin još bolji..:D


Mrvica – 21.03.2006. u 09:06 kaže: Pjevacica Maxmetta (cure su bile zakon) danas je velepostovana backvokalka Parbog valjka i velepostovana supruga vrhunskog Hrvoja Rupcica. Al zena je stvarno cool na n-tu potenciju.


kiwiclub – 21.03.2006. u 09:49 kaže: Pero, znaš kam možeš ići ti i tvoj bicikl, na pecanje 🙂


Kronična Budala – 21.03.2006. u 09:58 kaže: E fenomenalan ti je blog!!! Obožavam tvoje radove iz KL!K-a!!! Ajd uživaj!!!


tiny – 21.03.2006. u 10:06 kaže: hehe, a jesi me nasmijao sa Massimom 🙂


lolina – 21.03.2006. u 10:57 kaže: je i moj dragi se tak sprdal od minee i onda mu je ona čestitala rođkas , dobil dve puse i rastopio se ko maslac hahaha sad je njen fan ;))))


šmizlaa – 21.03.2006. u 12:50 kaže: Martinović Danijela (ili je ona uvrštena pod slovom D???) – ono slatko skakutanje u Magazinu još je moglo proć, al otkako je zabrijala da je sex simbol, nacvrcana počela sjedit po stolovima ( finalana emisija prošlogodišnje, maratonske Dore) i presavijat se po pozornici s više nego lošim sintetskim umetkom u kosi (viđeno na ovogodišnjoj smotri šunda pod nazivom Dora) poželimo da se ostvari stih one legendarne “Otišla je Danijela, nije rekla zbogom…”

Matešić Bepo-pa kako ste pobogu zaboravili taj biser hrvatskog opernog izričaja koji s M.G. širi ruke gledajući u pučinu i pjeva o kamenoj kući i soli

Maršan Đani – jedna domoljubna i nastup u “Tko želi biti milijunaš” (najbrži prst- kadar od 2 sekunde)- to se zove pjevačka karijera

Matteo – gdje li je danas taj naočit mladić crnih loknica koji nam u košulji havajskog uzorka poručuje arivederći sinjorina?? možda je postao stilist…..


šmizlaa – 21.03.2006. u 12:57 kaže: umalo zaboravih….ta ta ra taaaaaaaaa ROBERT MAREKOVIĆ- bez premca, to je pjevač s najmanje (čitaj:nema ga uopće) sluha; vjerojatno, kao i Hugh Grant u filmu “Sve o jednom dječaku”, živi od tantijema prepjeva one božićne “snijeg svud pada, zvona zvone, srca mlada vesele se…” koja se u nedostatku božićnih melodija, bolesno puno puta može čuti tokom prosinca…čovjek je bio iskren kad je rekao “kad bi barem Božić bio svaku,baš svaku, subotu….”


ribafish – 21.03.2006. u 13:38 kaže: sena bosanac, merlin bosanac, maajka bosanac. nemere. minea komad i po u prirodi, ali i ja sam pa ne pjevam. javno. maxmettica ima fenomenalan glas, to nitko ne spori… fantomi…. legendo!!!!!


karambol – 21.03.2006. u 14:08 kaže: Grupa? Metak, hit Miss Levi’s, velebnih stihova – Ma nema meni do Vinke
Nema meni do Vinke
Nema meni do Vinke, nosi plave rebatinke Levi’s


saroukh – 21.03.2006. u 14:10 kaže: dodatak neki to vole vruće-dobri su bili dok su bili zajedno ko wham, trash je postao jimmy kad je pošao solo vodama po uzoru na georga michaela koji puši kurčeve po wc-ima i ušmrkava se, pametniji su šomi i onaj drugi iz whama koji su otišli u anonimnost. Martinović,danijela-ne treba o njoj puno samo je izbor njenih muževa dovoljan za ocjenu, zgrčeni grašo i onaj što su mu crne vrane pojele zube. Zato se i poudavala u anonimnosti za njih jer ju je bilo sram.Massimo-zar i ti sine brute? počeo se i on preseravati sa dalmatinskim izričajem, izgleda da je ponestalo love za hobije.Matešić, Bepo-vidi pod B, ribafish, ne znam koji je to dnevnik


masovni ubojica – 21.03.2006. u 14:18 kaže: a di je nikita?


Ana – 21.03.2006. u 14:28 kaže: Pa čovječe, jel’ ti hoćeš da se ja ubijem?!? Pa nisam vam maloga prepoznala koliki je već narastao nego sam išla u arhivu da se uvjerim. Psmtr! Da trči za loptom već bi se upitala čiji je, a ovako nema sumnje da je tvoga tijela proizvod. Pozdrav i mami!


shock – 21.03.2006. u 14:40 kaže: Molim te nemoj zaobići Severinu na slovu S


rudarka – 21.03.2006. u 15:14 kaže: baš me zanima slovo S!


rudarka – 21.03.2006. u 15:14 kaže: ma evo i linka


– 21.03.2006. u 15:54 kaže: Nikita, fakat! Njena je poruka publici bila kao neki grubi seks, a vid vraga – stvorila karijeru u mjuziklima…. taj pogled buldoga koji se sprema ugristi te za nos, taj trash plastični styling s tonom make-upa, a mjuza… ko da ostaviš ritam mašini i svadbarskom sintu da sami stvore nasumičnu melodiju…. spotove je režirao valjda nećak iz 6 b razreda, a znam da je u njima stalno nešto krilila svim udovima i držala prijeteću grimasu….


c’est mois, Nemetz – 21.03.2006. u 16:01 kaže: Ovo o Nikiti sam ja, Nemetz….. i da, što netko istakne, Đani Maršan…. što god isti ponosno deklamirao, uvijek mi je pogled ostao zakovan u bradavicu…. Kako svaki zabavnjak ima neku tekstualnu preferencu, Gianni se fokusirao što na opće odrednice spola, što zemljopisne, npr. Čovik s mora, Djevojka s juga, Djevojka iz sna, Dalmacijo, volim te itd… i prizvao na kraju boga da nas sačuva… thanks, Đani.


riba1973 – 21.03.2006. u 16:01 kaže: ja ču riknut na ovo kaj si napisao za nikolinu!!!!!!!!! ko je ta ni neznam, buahahaha…..


ribafish – 21.03.2006. u 19:31 kaže: saroukh, njeznije malo. ipak ce ovo jednog dana bit knjiga!


c’est mois, Nemetz – 21.03.2006. u 19:35 kaže: Mihaljević, Branimir – sin. Po količini medijskog prostora u kratko vrijeme kad se pojavio, reko bi čovjek da ima opus Ive Robića… Ja se ne sjećam nekog njegovog hita, ali možda neki fan? Na prvom albumu (od 2) ima pjesma “Magarac sam ja” 🙂


saroukh – 21.03.2006. u 19:46 kaže: knjiga, glb, ajd pretjero sam


saroukh – 21.03.2006. u 19:49 kaže: sjetio se, luka nižetić ima ipak svoj hit, proljeće je, a u meni nemir.Kako bi još super bilo da se lansira u svemir ili bar drugu galaksiju


c’est mois, Nemetz – 21.03.2006. u 19:53 kaže: Kuriozumi sa popisa Cro-Records (tj. ima li itko te izvođače u svojim kolekcijama) : Mirella (s albumom “Šumi vjetar s Jadrana” iz 1998), autor pjesama je već poznatiji i isto je od M-N – Neno “Tutti Balkan ” Ninčević; onda grupa Mandrill (?) s albumom “Embryo” iz 2002. Oni sretnici koji ga imaju nek nam sami opišu stvari poput “Van ritma” (autoironija?), “Top ten” ili “Moždani boom” (kako samo jedan album s tolikim kreativnim moždanim potencijalom?)


c’est mois, Nemetz – 21.03.2006. u 20:00 kaže: Još kurioza s Croatia records site-a: band se zove “Mind games”, album iz 1992 “Make me hipi” (doslovce, bez 2 p i y) iz 1992… E sad, autori pjesama: Despot Dalio (?), Franzl Mulo (?), Lowka Didi i Hupfauer Didi (?) , a od stvari, koje su inače na engleskom, izdavajam (doslovce) “Where de pidi”. Alzheimer? Nadrealizam? Pijanstvo?


c’est mois, Nemetz – 21.03.2006. u 20:03 kaže: Cro rec vrhunac! Jedan specijalitet iz 1997, band se zove “Mobitel”, s jednim i jedinim (možda i prodanom u jednom primjerku?) albumom “Mobitel”. Najbolji dio su nazivi pjesama: “Mercedes sec”, “Đava neka nosi sve”; “Upeko zvizdan”; “Ganga i rock”… dovoljno…. Koncert tog banda je vjerojatno ravan razini prosječnog tripa (ili jače?)…


šmizlaa – 21.03.2006. u 20:47 kaže: apropo tko je Nikolina- jedro djevojče iz južne nam Hrvatske koja je HKFZG (hrvatsku ko fol zabavnu glazbu ) zadužila pjesmom čiji je jedini grijeh bio taj što se pojavila u otprilike isto vrijeme kada i hitovi poput Šeri Šeri (tijelo mi treperi) i Kapaljka (izvodi Simplicia-jedva čekam slovo s…) tako da možda nije dobila pažnju koju zaslužuje. enivejz pjesma kaže (ne sjećam se početka jer je ful kompliciran) “bim bam bom ja sam vruća čokolada koju još nisi probao bim bam bom ti si mali koji pali ….. bombon” (na mjestu točkica ide riječ ili paljivi ili varljivi-nikad to nisam uspjela skužit!). I superiška kaj se netko sjetio Branimira. Nije mi na čast ( kaj mogu kad zapamtim…), al znam je jednu njegovu (dok ovo čitate, zamislite Branimira kako u stilu Dalibora Bruna jednom nogom lupa ritam, sve to prati i rukom kojom ne srži majk dok pored njega dugokosa ljepotica svira violinu ili violu- teško je razaznati iz daljine…) ” daj daj samo malo mi daj daj gdje bi bio nam kraaaaaj da te ljubim malo baš bi mi trebalo”.


c’est mois, Nemetz – 21.03.2006. u 22:10 kaže: Branimir Brane Mihaljević vidim sad aranžira za Matu Mišu, no šteta te stage energije, tog prodornog pogleda koji topi svaki otpor zahtjevu “daj, daj, daj”….


ribafish – 21.03.2006. u 22:14 kaže: dok vas nisam upozno, mislio sam da su luka i alen nizetic jedno te isto bice. hvala blogeri, hvala darius. a sad mi objasnite kako vratim arhivu, pliiiiz… nema mi ni dore, ni trasha, ni slika rokabillija the kidaaaaaaa


c’est mois, Nemetz – 21.03.2006. u 22:31 kaže: E, da – Rok se zdebljal! Sad mi je baš slatki (možda zato kaj je sličniji mom nazi sumo hrvaču 🙂 ) Di ste nabavili kupaće za istog? Esu’l to neke nepromočive kupaće-pelene-sto čuda ili kao male obične kupaće? Da znam za svog Lolu kupit…. Glede postova – kaj nema u “pregled objavljenih”? Jeb ga, ubuduće “save as” cijelu stranicu svaki dan 🙁 Možda je neko drugi, možda uredništvo “blog.hr”? Da pitaš, oni bi sigurno morali imat vlastiti backup baze od svakog dana.


KGB – 21.03.2006. u 23:25 kaže: U ovom Maxmetu je pjevala Tina Rupčić, žena od Hrvoja Rupčića iz Cubisma!Nisam baš skužila da ne može reći R, pogotovo kad se sjetim one “Mačke vole grebati”!


marko – 22.03.2006. u 09:20 kaže: a ivan hrvatska??? www.ivanhrvatska.com


ribafish – 22.03.2006. u 09:23 kaže: M-N. kakav ivan, kakva hrvatska!?


ribafish – 22.03.2006. u 09:25 kaže: studijski macke vole gebati ima r, a jesi bila na koncartu?


spojler&felga – 22.03.2006. u 10:59 kaže: samo smo ti htjeli reć da si ti naš idol i naš akcijski junak u svakom pogledu


Pajo Paksu – 22.03.2006. u 13:06 kaže: JJjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjoooooooooooojjjjjjjjj–LOLchino momcino. valjo sam se od smijeha dok sam cito. sta rec nego zivijooooooooo!


chewbakkka – 22.03.2006. u 15:14 kaže: morožin, livijo – thompsonovski sljedbenik, započneš karijeru krezub pa kad ti u javnosti gemišti počneju cureti kroz rupe di bi bili inače u ostaloga puka zubi, investiraš plače pratečeg benda u vlastiti gebiss. očito je morožin dobro investiral – bend mu se podeblal 🙂


ribafish – 22.03.2006. u 19:25 kaže: nalazim da nije lijepo vrijedjat covjeka zbog izgleda a uopce se ne osvrnut na njegov glazbeni izricaj. zahvaljujem!


vasa ladački – 22.03.2006. u 23:05 kaže: ŠTA TI JE OVAJ GLUPI POST TREBAO??????????BOLJE ZGASI KOMP NA TJEDAN DANA I ODI U KOMUNU NA ODVIKAVANJE OD CUGE!!!!!!


vagabundo – 22.03.2006. u 23:13 kaže: u obranu danija marsana, covik ima stvarno dobrih pisama samo sto nisu bas poznate izvan…hm…Zadra


ribafish – 22.03.2006. u 23:17 kaže: vaso, de oddrkaj negdje dalje, pliz.


c’est mois, Nemetz – 23.03.2006. u 00:21 kaže: Na večerašnjem koncertu Depeche Mode-a sam se (umjesto da full uživam u istom?) sjetio da na trash listu ne predložih – Meritas. Dvije gast-arbeiterske koke koje su nam mediji jedno vrijeme stalno nudili, vjerujući (kao i one) da su popunile rupu koju je ostavila činjenica da Tracy Chapman nije iz Hrvatske (a i ona je dosadnjikava po definiciji…). U paketu (skupilo se tu tri albumčića) nazalnog “samosvjesnog” pjevuckanja, drndanja gitarice i predvidljivih srednjoškolskih stihova, zbunjuje onaj iz prvog hita: “Trči, ne daj svoje vizije”. Trči?


ribafish – 23.03.2006. u 00:33 kaže: i josipu lisac pod l. meritas. ja ih uvijek zvao caritas zbog tuge u pjesmama…


serpentina – 28.03.2006. u 15:43 kaže: Senna M.? Iliti Senad i još nekako… Nisam vidjela ništa o njemu, a on je ozbiljno uzdrmao hrvatsku estradnu scenu, I WANNA TUC-TUC, skup s Velinom, i njenim ŠERI ŠERI, TIJELO MI TREPERI, pa ni Simplicija nije bila jako daleko od njih, “i svaka riba, riba, riba, riba, riba, zna da se njeno tijelo giba…” pure genious


– 25.04.2006. u 16:21 kaže: ti si gey


grimmy – 07.07.2006. u 02:48 kaže: Marinella- (negdje 92) je pjevala Ostani kakv jesi, uvjek me tako tjesi, uvjek uz mene budi uvjek me tako ljubi… Frizura pudlicasta, nekakav minival, zaogrnuta u crveno odjelo, prekrupna…ma neznam kako opisati tu strahotu. Eto samo da se zna da je i ona postojala, makar mozda samo sa jednom pjesmom (i to vjerovatno jer joj je muz bio lokalna faca)


grimmy – 07.07.2006. u 02:52 kaže: e da, i Nezic-Ruzic Vesna….preumorna sam za komentiranje..jel netko cuo??Borovi stari u snu lako se njisu…

2 thoughts on “CRO Trash Enciklopedija, svezak 9: M-N

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.