Nokia ide u…

by Ribafish
26 komentara

Evo, finila je i ova.
Ja popiso sve rezultate, proslijedio organizatoru koji je obavio izvlačenje i odredio pobjednika.

U prošlih 25 dana drkuljio sam po nokijani po tramvaju, kući, djetetu iza leđa, ljutio se, vulvio ali i smješkao kad bi uspio nešto instalirati ili skinuti mejl.
Jer, kad se sve zbroji, ipak je Nokia N900 60% moćni kompjuter a tek 40% mobitel.
Koji radi deset puta bolje fotke od ijednog aparata u mojoj povijesti mobiliranja.
Jako zgodna igračka za laika, vrhunska džidža za geeka…

I tako je nakon komentiranja, teganja i tvitanja došlo do kraja. Htio bi se zahvalit vjernim pratiocima koji su skupili 50 i više bodova, Saši, Tei, Tomislavu, Siniši, Ivi, Dušku, Matiji, Mauru, Ani, Tomislavu, Marku, Josipi, Irmi i Ivanu, a među jednakima ipak je za dlaku bila uspješnija – Josipa alias Malomorgen.

Kako Josipu osobno ne poznam, zamolio bi je da mi se javi na mejl, pa ćemo onda zajedno zapičit na Mald… pardon, pa će biti obaviještena o primopredaji.

Hvala svima na učešću, nemojte kaj zamerit, evo vam za utjehu, Iga je Poljakinja i ima najbolje cice još od Hiromi Ošime, nađite je u novom Playboyu!

A blog ide dalje…

Pivili!

———————-

Rezultati natječaja:
Nokie N900 idu na sljedeće adrese:

Bojan
Saša Miličević
——————————————–
Riba
Josipa Cvelić
——————————————–
Luka
Tomislav Kranjčić

——————-

Odmah si možete pogledat kraj nove kolumne na www.gajbapive.com

Simbioza

11.02.2010.

U poplavi dosadnih navodno humorističkih serija, neke nikako da repriziraju. A Dadilja mi je ko kućni ljubimac, još jedna sezona i majke mi, počet ću je hranit na telki k’o neku zlatnu ribicu. Al dobro, Fran bi držao na polici koliko je zgodna, ali onaj iritantni malac kreštavog tona – odmah se ospem.

Zašto ne ponove Crvenog Patuljka, Žutu Lagunu, Frasiera ili – Kafić Uzdravlje… Glupi konobar, ludi psihijatar, podla konobarica, gazda bivši fudbaler turbofaker, zla seksi nedodirljiva vlasnica i Norm i Cliff. Da, lokalni niškoristi tip i poštar koji kao da radi na Korčuli i mojoj babi nosi pisma kad ih se nakupi. Dva frenda koji valjda cijeli dan samo čekaju da završi radno vrijeme samo da bi se sletili na SVOJE mjesto za šankom, a konobar im bez pitanja natočio njihovu pintu žutog nektara. Dobro, dalo bi se dosta raspravljati ima li u Americi kvalitetnih točenih piva – na stranu genijalni Sam Adamsi, Goose Islandi i tisuće sjajnih proizvoda mikropivovara, ali točeni Bud ili Miller mi nekako i ne navlače sline…

Ali skrenuh. Živim u nekom kilavom kvartu u kojem je arhitekt zaboravio na stavku – društveni život. Bile su tu tri Auto-Hrvatske (kad mi je jučer puko brisač, saznao sam da su to sad pučka kuhinja, wellnes-zaspa-fitness-nešto i Art-galerija), kompjuterski dućan koji je propao, tri udruge i – dva birca. Crna dva birca. Jedan je klasični bezlični kvartovski zagrebački birc bez boje mirisa i okusa s konobaricama koje se mijenjaju na traci kao kompletići Dijane Čovječuljak na Dnevniku. Izbor piva je prokleto sužen i svodi se na dva domaća lagera, a otkad sam shvatio da sam prestar da bih se satirao gajbom domaćih lagera i kad pomislim na jutro poslije – to više nije moj sport. I onda mi preostaje birtija desno koja ima Velebitsko tamno na meniju. Ali tamo puštaju narodnjake i atmosfera je kao na autobusnom kolodvoru u Požarevcu 1946., opskura, crnilo, pikado, borosane… I televizor im je veličine etiopskog odojka.

Pa zato nemam svoj Cheers, niti na televiziji, niti u privatnom životu. Jer nije fora ići u susjedni kvart u svoju kvartovsku birtiju. To je kao da varaš ljubavnicu. Šanse da će se izgraditi nekakav normalni birc tipa onog Ede Maajke koji svi hvale al je daleko, ili samoborskog Scouta koji je u Samoboru (ko da je u Mandžuriji, isti penis) u mom milom malom, Bandijem osakaćenom centru Zagreba su svedene na minimum.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

26 komentara

malomorgen 12 veljače, 2010 - 14:16

hvala riba šta si imao dobre živce s nama. šaljem mail…

Odgovori
vonsmile 12 veljače, 2010 - 15:58

E zato mi imamo Marche u Republic of Dugave!

Odgovori
kojotica 12 veljače, 2010 - 16:12

a baš si čudan svat…samobor ti u mandžuriji, a na trening curlinga skočit u slovačku je ko otić na plac 😛

Odgovori
tww 12 veljače, 2010 - 17:08

Kaj Sanobor, pa nemre on ni do Dugava.

Odgovori
porta1 12 veljače, 2010 - 18:18

netrebaju nam u republici dugave takvi ko što je riba!!!!!
pa išao je patuljak nedavno na tv kaj ti briješ?

Odgovori
Matas 12 veljače, 2010 - 18:25

čestitke pobjednici…
… jebatga… jednom će i meni nešto uletit, pa makar i kamen kroz prozor 🙂

Odgovori
vonsmile 12 veljače, 2010 - 18:54

Ruku na srce nisi ti baš ni tip za lokalnu birtiju….

Odgovori
kojotica 12 veljače, 2010 - 22:47

@matas, javi samo adresu, nema frke, mogu ti ja doć bacit ciglu kroz prozor :))

Odgovori
Durica 13 veljače, 2010 - 01:10

ja bi mr šefilda u vitrinu…prikaz tipičnog muškarca koji ne kuži k****

Odgovori
Ivana 13 veljače, 2010 - 21:16

bem mu možda se ipak valjalo potrudit oko te nagradne igre-

Odgovori
Miš 13 veljače, 2010 - 22:17

ja baš nedavno pisao kako prave birtije nestaju… doć će ti neko lounđ sranje, ne brini.

Odgovori
Nemetz 14 veljače, 2010 - 11:09

Daj mi samo nemoj reć da Mislav i svi bircevi u Mislavovovoj plus branimir centarska belgijska pivnica s najvećuim izborom piva u Zagrebu nisu tvoj kvart. Osim ako to ne računaš kao šestarom povučen krug 20 metara od stana 😛 u Meni je legendaran birc u t(-)vom kvartu (glupo mi je reć kad je sve to u širem smislu i moj kvart) bio onaj šahovski klub u podrumu na uglu s Krešimircem. Kaj se z njim desilo? Za otić prije Kulušića dušu dalo, skoro dućanske cijene piva bile…
Dugavama treba jedan dobar lounge gay bar BTW, da se malo kultiviziraju i senzibiliziraju i otvore Republiku prema europskim trendovima.

Odgovori
Nemetz 14 veljače, 2010 - 11:11

Moram popit kavu u svoj lokalni birc, pet grešaka u tipkanju par rečenica…

Odgovori
vonsmile 14 veljače, 2010 - 11:48

@ Nemetz zavo se Tekstilac i nema ga već nekih 10-tak godina cca…kao ni besplatnog biljara na oronulom stolu koji se tamo igrao…
A što se tiče lounge bara u dugavama, ako ga pokušaju otvoriti održat ćemo javne prosvjede i blokirati kontejenerima promet…
Držit vi lounge barove s one strane Save, mi smo jedna konzervativna tepublika!

Odgovori
Nemetz 14 veljače, 2010 - 14:53

Tekstilac, da! Znam da ga dugo nema…barem koliko i mene više nema po vani poslije ponoći 🙂
Dugavljanski talibani na čelu s Mullah Omar Portom neće dugo zaustavljati napredak koji struji sa sjevera grada, jednom kad mu Snježa Mehun kao nova vlasnica sparka Hummera pred Marcheom i izađe duga nuga u halterima. Za malo MILFovine poštivat će i dress code koji odredi Ciganović ako treba.

Odgovori
bedwilka 15 veljače, 2010 - 12:20

ali u birtijama ti ne puštaju bijonse 🙂

Odgovori
porta1 15 veljače, 2010 - 12:46

zamolio bih nemetza da mullah omar porti objasni koji je to kurac lounge bar ako nije problem jer jednostavno neznam šta to znači?
što se maršea tiče e tu me nema već duže vrijeme, preselio sam se u parkić ili pred dućan, jer nema se više para za birtije, jedva uspijem 13 kn popalit ženi za 2. pive dnevno.
a i jedan savjet ovim pederčićima preko save, DRŽITE SE PODALJE OD DUGAVA SA VAŠIM FORAMA, IMATE TAMO JEBENU VARŠAVSKU PA JEDITE GOVNA SA KRAVOM URŠOM RAUKAR

POZDRAV GOSPODINU HORVATINČIĆU, SAMO NAPRED KUME!

Odgovori
Nemetz 15 veljače, 2010 - 16:26

Lounge bar je, najkraće definirano, mjesto koje služi pića i fine zalogaje s foteljama koje su više kreveti, te opuštajućom glazbom (ili klavirom). Za dobro odgojene gospodičiće, novopečene tajkune, uspješne mafijaše, stanovnike Centra, Europske unije i sve te lijepe ljude u obliku Mehunke, Sunčice Lalić, Lasića, Josipa Radeljaka i Protege, koji se žele opustiti nakon napornog rada i promišljanja kako pomoći nezaposlenim braniteljima u susjednim državama preko Save.
U Dugave moram tu i tamo zbog obiteljske povezanosti, Republika bi trebala otvoriti neki konzulat u Ilici da mogu izvadit vizu

Odgovori
Nemetz 15 veljače, 2010 - 16:28

ovak se osjećam ko ilegalni imigrant 🙂

Odgovori
kolebole 15 veljače, 2010 - 18:32

jebat ga doseli se k nama u samobor

Odgovori
kojotica 15 veljače, 2010 - 20:24

porta, evo ti kratko objašnjenje pojma “lounge bar” prema Anti Tomiću:

LOUNGE BAR:
Sada sasvim umiren, Branimir je krenuo da će se nasloniti, no naslon je bio gotovo pola metra iza njega pa je pao preko jastuka.
„Srce ti Isusovo, šta je ovo?“
„To ti je, meni se čini, običaj u ovim lounge barovima“, primijetio je Mile. „Vidiš da svi ležećki piju.“
„E, jebi ga, ja ležećki pijen samo antibiotike“, rekao je Brane nezadovoljno.

Odgovori
porta1 15 veljače, 2010 - 21:58

pa dobro nemec nije mi jasno što ti imaš protiv te ekipe????
kojotice- antu tomića nabijem nakurac jer je došao iz pičke mile materine kamenjarske, dakle on nije kompetntan da piše, priča o tome, mene naime zanimaju ovi napredni sjevernjaci preko save poput nemeca jer to je tipični uzorak sjevernjaka u centru grada koji nema par i stalno pljuje protiv onih koji imaju!
dakle zanima me mišljenje jednog najobičnijeg sakera koji živi u cenrtu i nema para za valjda ni guzicu obrisat a kamoli hemeroide, pa su mu onda svi krivi koji imaju para i usput rečeno sere po meni!
dakle , što zakučit, kumek , hlebinac, seljaćić koji se sad domogao nekog, vlažnog , malog centra sad su mu svi krivi što nema večeg, mislim stana, e pa jebiga kume nema para -nema centra, pokušak recimo uuu rimu, berlinu , londonu, pragu , možda ti se smiluju~

Odgovori
Nemetz 16 veljače, 2010 - 08:37

Točno. U Berlinu, širi centar kod Tiergartena metar kvadratni stana košta manje nego u ZG širem centru, provjerio na svoje oči. Samo da još nađem posao tamo…
Kaj se Dugava tiče, ma zajebavam se. Mislim da bih bez problema zamijenio ovu svoju memljivu staru poluruševinu za nekaj solidno na npr. Hribarovom prilazu. Iako kažu, “Travno je glavno”, tamo su mi previsoki neboderi…

Odgovori
porta1 16 veljače, 2010 - 09:04

točno nemec da je to nešto jeftinije u berlinu, točno je i da je tamo jeftinije i kuću izgradit, jeftinija su i manja davanja, samo zaboravili ste pitati koliki se porez plača na tu nekretninu i kolike su režije , e to je ujedna mala sitnica o kojoj se na ovim prostorima ne priča, svi znaju samo kako je jeftinije , je to je točno , al su zaboravili one druge sitnice, porez, režije e to baš i nije jeftino !
isto tako pun kurac ih imaju po moru, kuće, vikse, apartmane a ne bi porez plačali, gledam na televiziji kako se čak bune da oni nebi preko zime tj. kad nije sezona plačali ni komunalije, zanimljivo, jaaako zanimljivo, pa šta če smetlarima, vodovodu, itd. plača preko zime pih ., pa tko je to vidio!!!
e sad da moraju kao u svakoj normalnoj zemlji plačati porez na nekretninu ili luksuz, recimo 10 ili 15 tisuča kuna godišnje plus komunalije aaaaa hahahahaha koliko bi bilo na prodaju apartmana i kuča na obali!!
travno je glavno je spika stara 20 i više godina, dugave su ipak zakon, organiziranije su, premda i travno ima svojih aduta, evo frend mi ima predivan stan preko puta maršalke 80 kvadrata, a ja mislio da stan ima 100. raspored fantastičan!
jebiga ipak su dugave zakon, sad su nam neki drugi prioriteti u igri kad smo zašli u neke godine, ambulanta, pošta, birtija, apoteka, vrtić nemoraš cestu preć ni jednu a tako je i škola i to je sve unutar 5. minuta pa i manje + 2 velika trgovačka centra, auto nemoraš palit( osim mene naravno ja i u videoteku idem autom koja mi je u zgradi), a i marše je blizu, zelenila kao u prići, centralna ogromna livada, pa brate možeš roštiljat, ma možeš što hočeš!
hmm a i marše je blizu hehehe

Odgovori
porta1 16 veljače, 2010 - 09:07

kojotice ante tomiću svaka čast, dobro je on to objasnio, ionako sam sve ćitao od njega!
znači to su one fensi-šmensi pizdarije, ležečki pit, ajme meni pa onda bi i ostao prespavat!

Odgovori
Nemetz 16 veljače, 2010 - 09:52

Ja mislim/nadam se da su plaće u Njemačkoj toliko veće od naših da pokriju razliku cijena režija, pa da je najmanje na istom…
Kaj se Dugava/Travnog tiče sve 5, jedino kaj je meni posao sada 10 min pješke/5 min biciklom od doma. Trebalo bi preseliti neke djelatnosti tamo, ionako ima više mjesta & jeftinija bi bila gradnja/najam. Pa da se “u Grad” (što je moja ženica govorila jedno vrijeme čak i kad se već preselila “u Grad”) ide samo navečer van ili u turistički obilazak par puta godišnje 🙂

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.