RHCP u Inđiji

Podne
Piva
Autocesta
Piva
Pišanje
Piva
Sljepljena Domaćica
Autocesta
Granica
Piva
Sendviči
Gužva
Piva
Inđija
Kolona
Pišanje u kukuruz i trka za autom koji je otišao naprijed
Vesela gomila
Ulaz
Masa
Nevjerica
Piva za kupit iz gepeka za sto dinara sumnjivog porijekla
Pljeskavica još sumnjivijeg porijekla
Piva
Probijanje naprijed
Probijanje naprijed
Probijanje naprijed
Nemreš dalje…

Iako sam preskočio pokoju pivu i pišanje, to je manje više bilo to.
Stajali smo stotinjak metara od stejdža, pričali stiješnjeni s domaćom ekipom o tome kako oni navijaju za Zadar protiv Cibone i kako je ovo uvjerljivo najveći koncert ikad na Balkanu, a onda je počela svirka.

Navodno najveći rnr bend na svijetu uz Stonese prvi put na ovim prostorima.
Red Hot Chili Peppers.
Koje sam obožavao za vrijeme Blood Sugar Sex Magica pa nakon njega preslušo i sve odprije uključujući i gledanje onog besmislenog teen filmića u kojem Pepersi glume plažni bend.

Nisu mi bili nikad broj jedan, ali su se slušali, pogotovo kad je izašao Californication, nakon čega slijedi komercijalizacija i veliki pad u mojim očima.
Svejedno, kad sam čuo kako blizu (šatro blizu, još me kosti bole od tandrkanja) dolaze, karta je kupljena, ekipa skupljena i eto Ribe na nekoj livadi i šljunčari par kilometara od nigdje usred ničeg s još škvadre kolko živi u cca Osijeku.

Kako smo kasnili, nažalost nisam vidio nit grada nit ljudi, iako nikad neću zaboravit Acu s kojim sam trulio u JNA davne 1990.

Prva pjesma skakanje.
Druga pjesma skakanje i slikanje.
Treća pjesma – vidim stejdž čestoćom ko Grubnić picu, pa se odlučujem povuć jer me gnječu.
Probijam se nazad dobrih 20 minuta i nigdje kraja ljudima.
Kakva gužva, koliko raje, zakonodavstvo!!!

Konačno pišanje.
Mirno gledanje sljedećih pol sata i debelo razočaranje odabirom sentiša i nebitnih stvari a zanemarivanje starih albuma (osim Higher ground) te forsiranjem zadnjeg koji mi nikako nije lego (deeejo, lalalala, seljoooo – halo!?).

Tako mi nisu svirali ni Soul to squeeze, ni Sicamicanico, ni Aeroplane, ni Knock me down… Uglavnom – sve koje obožavam.

Sve do bisa kad je pala Givrrraway i kad sam se raščagal, a to je bio i kraj.

Nisam razočaran, htio sam ih vidjet uživo, čuo sam da su dosta hladni (što i jesu), čuo sam i da sviraju preko kurca (što i sviraju, jebala vas solo ABBA) i da nemaju pojma di su – a ni to nije daleko od istine.

Profesionalno, bez duše, bez interesa.
Pitaj boga jel znaju u kojoj su državi i na kojem kontinentu bili.
To malo vrijeđa.

Velik koncert ali praznina u duši.

Deset minuta nakon kraja rastvara se nebo i tjera 60.000 ljudi na trk i ostalih 40.000 u aute i nevjerojatno retardiranu organizaciju usmjeravanja vozila koja je dovela do ogromne gungule i besmislene gužve zbog koje su ljudi do Zagreba putovali cca 7-8 sati.

A 12.7. Prodigy na Exitu…

Prestar sam ja za ovo.

27.06.2007. u 16:04 •
39 Komentara
Print
#

  • čitam te u Cosmu i umirem od smijeha!! sad ću ja to sasjeć… pardon, rasjeć…

    seoska idila • 27.06.2007. u 16:29

  • Viš, upravo sam ja sličnu stvar, u isto vrijeme kao i ti napisala. Da, baš je bilo mlako.

    Menervna • 27.06.2007. u 16:38

  • I meni se čini.

    dida99 • 27.06.2007. u 16:39

  • da prestar , kako ti se samo da?
    parkić je moj i nejdem nikam!

    porta • 27.06.2007. u 16:47

  • I ja bila. Vrhunska uštimanost, sjajan stage, ali svi ljudi oko nas su komentirali da im je prekratko. Abba je već viđena na You Tubeu s isječcima sa zadnje turneje. Bisovi prekratki, učtivi Hello na početku i vrlo malo komunikacije s publikom me razočaralo, ali sve u svemu, nemam prigovora na organizaciju, osim na gužvu kad je završilo i tri svjetlosne godine udaljene wc-e. Kišu sam dočekala na šanku, a dok se svi nisu odlučili razbježati, ubih oko na par sati..u tri je sve bilo prazno, a mi donekle spremni za polazak.

    snoopyshist • 27.06.2007. u 17:02

  • kolko doje put do exita, ‘

    blogmasters • 27.06.2007. u 17:33

  • Meni kažu da se čekalo i do 24 sata.

    vilenjak • 27.06.2007. u 17:37

  • hehe, dobro si prosao…

    orka • 27.06.2007. u 18:43

  • napisah post!

    seoska idila • 27.06.2007. u 18:45

  • Razočaranje. Nisam ni prdnuo a već je bio kraj. Sramota je da oko 100 soma ljudi dođe zbog tebe a ti odradiš sat vremena i pedala. I onda pješke 7km do Inđije po kišurini mokar do kosti jer nema šanse ubost prazan taxi. Jedino što je valjalo taj dan u Inđiji bila je šljivovica i vešalica.

    Kaco Mortale • 27.06.2007. u 19:10

  • Bad mi čitat ovakvu recentiju s koncerta, pa još i mnoge druge koje sam čuo i uspio pohvatat na webu! Izgleda da nikome baš nije bilo predobro na tom “koncertu svih koncerata”. Inače, meni su RHCP OK bili prije. Također volim Knock me down i te stvari – tad ih se baš slušalo i divljalo po Podrumu i u Jabuci i takvim mjestima.:) Ove nove stvari su mi nekak sve iste – predosadni su mi brale. A set lista – užas. Ko da su htjeli još više ubit atmosferu. Ne znam, baš žalosno, da ti dođe 80 soma ljudi, a ti se ponašaš ko kreten.
    Inače, moram povući jednu paralelu. Prošle godine gostovao Pearl Jam u Zagrebu, puno manje razvikana skupina od ovih kenjatora i da, kao, vrijeme ih zgazilo. Bilo cca. 7-8 soma ljudi. Oni svirali napaljeni ko da im je to zadnji koncert. Odlično uvježbani. Veseli. Odlična set lista s cca. 25 stvari. trajanje – skoro 2,5 sata. Publika pjeva, divlja, skače… Ko god je bio na koncertu, bilo mu zakon, a i meni. U novinama nisam pročitao ni jednu, solidnu recenziju koncerta, samo odlične i pohvalne… Eto, to ja zovem pravim bendom.
    Bit će još gigova, mladi smo!:)

    snih • 27.06.2007. u 22:39

  • Prvo, sama “Inđija” kao ime ne ulijeva neku nadu u dobru organizaciju i dostojanstveno preživljavanje u gužvi, ali ajd’ to si apsolvirao. Što se koncerta tiče, već poznata otužna stvar s bendovima na turnejama, to jednostavno nije to, osjećaš se kao dio konzumentske jednolične mase s gradovima stopljenim u jedno, platio si, odrađeno – idemo dalje… Nekaj dodatno o koncertima nažvrljah na blogu.

    Nemetz • 27.06.2007. u 23:29

  • .. kako mi se išlo, hebem ti maturu!!

    G. Loop S.I. • 28.06.2007. u 07:16

  • pih! Zvuči zaqrac. :-/ Inače, i ja volim Sicamicanico ;-))

    DerzaFanistori • 28.06.2007. u 09:24

  • Na Peppersima sam odrastao, vidio ih 2 puta u Italiji i, jebote, dojmovi sa njihovih koncerata su uvik isti. Al’ volim ih, njihova muzika, njihova priča mi je uvik ista, iskrena..nikako iskomercijalizirana, jednostavno odraslija.
    A sad su Beastie Boys na Exitu….. još samo to da vidin, pa mogu u penziju

    beastie boy • 28.06.2007. u 10:28

  • Eh da, U milanu su 2000. svirali i Soul to squeeze, i Power of Equality, i Sir Psicho Sexy, i Behind the Sun….. rek’o bi super – da nije bilo 20.000 upaljača na Under the Bridge (ko na Skorpionse, jebote) i 100 glupih digića sa tadašnjom Anthony-evom frizurom (kratka plava sa crnom mrljom)

    beastie boy • 28.06.2007. u 10:33

  • tak mi je zao bilo kaj nisam isla.al vidjevsi ovaj riport…malo se pokolebah.al bi ipak da sam isla.pa makar se razocarala.al bi bilo razocaranje uzivo.:)

    hell yeah • 28.06.2007. u 11:37

  • Žalosno je to,ali ne za publiku već za njih same što su tako ispražnjeni,bez zanosa,bez elana,samo za njih je to tužno.Nisu bili jadni vama gledateljima,i sebi su bili nakon koncerta,al koliko su dali takva im se emocija i vratila iza scene.U svakom slučaju,ima cd-ova,kazeta,pa ih možemo slušati koliko nam drago.

    portobello nata • 28.06.2007. u 12:31

  • dosta tih velikih bendova je tako profisionalna i onda ubiju svu car koncerta…
    jadni, vjerovatno nisu mogli ni izgovorit to di su svirali, hehhee:)

    foxxy • 28.06.2007. u 12:32

  • a jebat ga sad mi malo prisjeo odlazak u udine popodne. Nisu svirali avionceka! buu!

    podloga • 28.06.2007. u 12:35

  • i jel ides gledat prodigy na exit?preporucujem ti da odes ,ja sam bio na zagrebackom koncertu i bilo je prejebeno,,kompletan audio-vizualni dozivljaj,,a na exitu ce bit pogotovo,,pa ak imas para zaleti se,,ja cekam korn,evo jos nekoliko dana

    prodigy fan • 28.06.2007. u 13:51

  • hm da malo pratiš njihove set liste uočio bi da ni aeroplane, ni sikamikaniko (b-strana) ni knock me down ne sviraju NIKADA. Zato je malo glupo što si uopće to očekivao. 🙂

    ja • 28.06.2007. u 16:56

  • Ljudi,nabavio sam video kojim se objašnjava i prikazuje već popularna zarada uz Agloco.Sve je isprobano i radi,a sada je sve prikazano i na videu.Za pogledat video i za više informacija idite na: http://aglocomijenjasvijet.blog.hr/

    profagloco • 28.06.2007. u 17:57

  • Zar nisi bio na Prodigy-u u zg? sat i dvajst pakla! Al da sam se trebao kladit da ćeš srest Saleta, trebao sam…

    liftboj • 28.06.2007. u 19:27

  • sad mi je lakše… i drago celizić da nisam išao iako nisam ni planirao, …zapravo sad sam saznao da sviraše tamo ublizini!
    sve u svemu: kita marinova!

    f • 28.06.2007. u 20:19

  • uuuuuuu, gadno je kad se nakon koncerta osjeća praznina u duši

    suzi quatro • 28.06.2007. u 20:59

  • mislim da je većinu ljudi najviše pogodilo što nisu svirali Ispod mosta. A i dok ima budala koji će ić na livadne koncerte u susjedne države par drugih budala s pametnim menadžerima će dobro živjet. jebeš holivudske seronje.

    đelem, đelem • 28.06.2007. u 21:45

  • Dragi susjedi,drago mi je da je bar neko zadovoljan,u POTPUNOSTI delim mishljenje sa tobom i mislim da je to to.:D lepo je shto je bar neko imao pojma o njihovim koncertima,nastupima od ranije,pa nije ochekivao vishe.
    Inache,delimo i fav.pesme,album.Knock Me Down,ona faaaaaaamozna pesma posvecjena Hillelu.

    Nedostajale su mi pesme iz osamdesetih-pochetak devedesetih.
    Stvarno jesu.Ali jbg,kao skromni fan,zhelim da ih razumem.
    Rade to DEFINITIVNO I ISKLJUCHIVO zbug LOVE i shto da ne.
    (ja ne bih mogla,ali jbg holivudska deca)

    Uff.Ma meni se svideo koncert.Odushevljena sam bila.
    A onda mi okolina sj*bala onaj koncept zadovoljstva i srecje koju sam stekla tokom koncerta.

    Kao shto kazhu,nije zhvaka za seljaka (ovim mislim na ljude koji su gadjali stage,koji i dan danas kukaju,pi*de,divljaju,nezadovoljni su…etc.)

    Puno pozdrava odavde.
    NAdam se da ste lepo putovali i da su domacjini bili fini (ne bi me chudilo da ste naleteli na neke seljake.lol.ima ih)

    LeA

    www.myspace.com/onegrungelife

    Susnhine Wec C. Addle • 28.06.2007. u 22:32

  • 7-8 sati do Zagreba!? Dobri su! Meni je trebalo punih 5 sati da se samo izvučem s parkinga i dokopam autoceste! Katastrofalna organizacija!

    anonimac • 28.06.2007. u 23:40

  • zakon blog

    teamgeist • 29.06.2007. u 00:02

  • u udinama je bilo jako dobro, svirali su 1.35

    podloga • 29.06.2007. u 09:03

  • ma kaj je bilo tako jako dobro u udinama? -hrpetina trulih lica (i ja među njima) nakon koncerta ,ko da idu sa sprovoda Ronaldinha ?! nije da nisam čula I znala da je njihova hladnoća, ‘kratkoća’ i ULTRA TURBO VIDLJIVA nezainteresiranost( osim na nastupima u “saint mother” state of america ) redovito prisutna na turnejama al ova zamisao da okupe baš u udinama cijelu srednju europu nije išla dalje od njihovih “tektolkodužnosti” da obave tu “zakonom propisanu” turneju ! publika zainteresirana onak tek tolko (kad sam već tu idem se iskakat i izvrištat čak i na one pjesme koje doma uredno preskačem) što također smatram njihovom krivnjom! bis nemam ni volju komentirati, i sve to ništa ne znači kad smo moja frendica i ja na putu za zg u autu slušale… Pogadjate… i dalje najbolju grupu na svijetu- RHCP !!!

    ruby • 29.06.2007. u 12:56

  • a jeste ludi

    Registrirajte se na novi forum
    Mojiforumi

    Mojiforumi • 29.06.2007. u 18:40

  • Da, otprilike se isto osijećam ko ti nakon koncerta RHCP u Udinama..bedara

    grizz • 30.06.2007. u 11:37

  • na Prodigy sam bila vise puta, nisu ni oni ono nsto su bili 90-tih (a bili su fenomenalni), ali ne mogu vise razocarat od peppersa, lol. lijepo se provedi na exit-u 😉

    annabelle • 30.06.2007. u 17:34

  • ej…a vidiš, ja sam bila dva dana kasnije (28.06.) u Italiji, svirali su u Udinama, i bilo je super! Bili su dobre volje, svirali su i s interesom i sa žarom, pa je bilo svega- jama, johnovih razbijanja na solu, fleinog glupiranja, chadovog standarda, anthovog plesa…nisam imala osjećaj da su tu došli “samo odradit koncert, čista profesionalnost)…malo me, istina, zasmetalo što su se brzo pokupili sa stagea, ali nakon super svirke i fleaovog pričanja s publikom, to uopće nema veze. Setlist je bio o.k., iako jesu malo previše forsirali novi album (ali bar dobre pjesme sa njega), a odsvirali su i Under the bridge, They`re Red Hot, Sir Psycho Sexy, I could have lied, Me and my friends…u svakom slučaju, meni je bilo zakon, jako dobar koncert, odrađen sa žarom i ljubavi…prema tome, možda ovo u inđiji je bio loš dan kojeg čak i rock zvijezde imaju.

    Miss Pepppers • 04.07.2007. u 12:53

  • eh, što se tiče publike, ona je bila mlaka, izuzevši fanove koji znaju stvari, ostali ljudi koji znaju tek poneke, brzo su se sticali jer nisu svirali samo hitove. kraj mene su bili talijani koji su SJEDILI i gledali jer očito nisu imali pojma što se događa. ali ako ideš na koncert grupe koju tek poznaš, mogao bi i očekivat da neće svirat samo tebi poznate pisme (hitove)..i ispred mene je bila hrpa hrvata koja je samo skakala i derala se i guštala…tako, bilo je u publici svega.
    možda zato, iako su bili jako dobri i stvarno jako dobar koncert, nisu bili na standardu koji su prije postavili i koji bi inače dosegli- bar bi se ja sticala da pola publike zna samo by the way i dani c.

    Miss Pepppers • 04.07.2007. u 12:59

  • Ovo moram komentirati… Bila sam u Inđiji na Peppersima, I šta je je oni su odličan bend i stvarno sad kada sam ih i vidjela uživo obožavam ih još više… Doduše jesu me malo razočarali kad su naglo otišli sa stagea, i isprva sam mislila daj dobro je pa svirali su tek nešto više od sata pa vratit će se oni još… kad ono šok likovi počeli isključivati zvučnike i micati stvari sa stagea… a i set-lista im nije bila nešto, mogli su svirati življe stvari, da se možeš iživit iskakat, isplesati… A tek što smo pokisli na putu kući do želj. stanice, doslovno milion ljudi pokisli do kože, ledena kiša pljušti,vjetar dere, gaziš po vodi i blatu i gledaš isto tako hrpu autobusa i auta koji se ne mogu isčupati iz gužve, Ali neka VRIJEDILO JE vidjeti ih i čuti i nikada neću zaboraviti onaj osjećaj kad su izletjeli na pozornicu… vrijedilo je i para i čekanja i kiše…svega

    ANCHY • 05.07.2007. u 14:27

  • Jebiga, triba znat da su to peppersi, da su izgubili dušu u inđiji dok su u udinama dali sve od sebe. ocito to varira od mjesta do mjesta.. kakogod neke pjesme ti ne sviraju godinama (te koje si naveo), al bar smo culi higher ground i sl.

    Teeja • 12.07.2007. u 16:39