Priredba, izdaja i kritika vlade

Nakom posla u subotu vozio sam do Preluka na koncert.
NoMeansNo su mi jedan od najdražih bendova.
Imam čak dvije majice na njih.
Obje sam zaboravio, naravno…

Ali ionako se ne ide na koncert benda u njihovim majicama.
Neko nepisano pravilo.
Koje je vjerojatno nenapisao neko ko je zaboravio majicu baš ko ja…

Parkiramo, skužimo da koncert manjih bendova počinje za sat vremena i tražimo dućkas za pivuše dućandžije jer je na koncertu piva po velikih 15
Vozimo od Preluka prema Rijeci jer je jedan od nas mudro rekao da ak je tu reklama za Billu, Billa nemre bit daleko.
Uglavnom, pive smo kupili u Željezničarskom domu 15 kilometara dalje, vratili se prilično drkoviti, ali je skok u more popravio dan, mjesec i godinu.
Isuse, kako je divno skočit u tu slanu tekućinu i besmisleno lamatat udovima dok ti se tijelo odmara a duša puni…

Pijuckamo Karlovac u kupaćim gaćama, more piči po obali, slušamo neki divlji pank iz auta s parkinga pomiješan s Mišom Kovačem na svadbi, družimo se s Kutinjanima (znate Ricka? Pa ko ne zna Ricka) i sa žaljenjem zaključujemo kako Klik patrola nikad nije posjetila taj grad kao ni Krapinu ni Zabok.
Vesela ekipa odlazi u kamp na vince, mi dokrajčujemo pivce i polako krećemo na mjesto zbivanja.

Priredba je fantastično organizirana manifestacija skoro bez ijedne primjedbe.
Iako se kupovanje bonova od pet kuna i daljnje kupovanje pive u omjeru: 1 piva = 3 bona mogla i jednostavnije organizirat…
Bilo je zakupit cd-ova, majica, bedževa, prostor je ogroman, ekipa sjajna (pozdrav i isprika simpatičnoj Riječanki kojoj sam za vrijeme poganja pogano doskočio na nogu), ozvučenje mrak, a izbor bendova i raspored malo čudan, ali sve ide u prilog tome da festival definitivno prelazi u tradiciju.

I onda NoMeansNo.
Prestajem cugat da uživam u najboljem klupskom bendu čovječanstva
Idem naprijed i veselim se sijedim glavama kanadskog trojca koji valjda i spava s instrumentima.
Počinje.

Damn…
Znao sam da će svirati stvari s novog albuma, ali da će svirati SVE stvari s novog albuma plus tri stare (od kojih i I am an asshole, koju ne volim), e to fakat nisam očekivao…

Nedobro…
Osim dvije nove – In her eyes i Till I die koje su naglo postale favoriti.

Vladaju instrumentima ko niko, škvadra su i dišu zajedno, ali kud baš cijeli zadnji album koji im je jedan od tri najgora u karijeri… Mrmlj…
Al ajde, obožavam ih pa im je oprošteno.

Jedva sam dovezo do doma oko pol pet, Smile je spašavao stvar pričajuć nebuloze samo da ne zaćorim, a u deset sam već imao Jarunsku ligu (novi rekord, 26.02, s tim da me Bane dobio za mrkli mali zaveslajčić), šljakicu i odlazak Junioru u Petrinju te povratak na šljakicu.

Dan i vikend mi je uspjela usrat hrvatska vlada i ti bijednici koji vladaju i upravljaju ovom čokoladnom bananom od države.
Kasnio sam na posao i ganjao klitu, kad me jedan murijak usmjeri desno, pa drugi lijevo i treći mi kaže da stanem.
Jedan sat sam stajao u čepu.
Jedan sat sam gledao u praznu cestu po kojoj bi trebao neko proć.

Djeca su plakala, ljudi nervozno vikali i trubili, neki naručivali taksije, neki čak i plakali od muke…
Otkud vam pravo da na sat vremena zatvorite grad?
Pa to ni Tito nije radio?

Vi ste tu da brinete o svojim građanima a ne da ih vrijeđate i tretirate poput pasa!
Ko da je Putin pješke doma išo.
Sramota.

Sat vremena života su mi oduzeli nekakvi Kirini, Šeksovi, Sanaderi…
Nisam izlazio na izbore deset godina, ali zbog ovih pokvarenih, korumpiranih lopovskih ljiga bez trunke morala, koje ponižavaju građane Hrvatske kako bi se uvukli u šupak bilo kome s lovom, bogami ću se aktivirat.
Žalosno.

Poveznica NoMeansNoa i Hrvatske:

Canada is Pissed
We’ll fade and won’t be missed
Our country got so poor
When the people are so rich

Postoje li pošteni političari?

26.06.2007. u 09:01 •
23 Komentara
Print
#

  • jok.

    makedo • 26.06.2007. u 09:50

  • A ti si znači taj zbog čijeg neizlaska na izbore “Zna se” ponovno vlada…
    A pošteni političari… ista kategorija kao i nevina kurva…

    Ognjem i mačem i motornom pilom… • 26.06.2007. u 10:17

  • Definitli not

    Ann • 26.06.2007. u 10:17

  • bila na priredbi, meni sve nekako djelovalo mlako i usiljeno. Stajaznam. Mozda sam stara

    podloga • 26.06.2007. u 10:24

  • ne kolko ja znam

    majstorica • 26.06.2007. u 11:07

  • e jebiga kume idi bajkom kada gazda putin dolazi, kaj si mislil pa moralo je biti jebeno osiguranje, osim toga u zadnji čas se saznalo kada bu sletil!
    jebiga kume to ti je tak.

    porta • 26.06.2007. u 11:08

  • I treba se aktivirati, ak niš drugo bar taj jedan dan u 4 godine i prošetat do birališta.
    Ali mislim da bez obzira tko bio na vlasti, ovakve stvari nebumo izbjegli. Svaki put kad neki belosvetski glavonja zaluta kod nas slika je ista. Kolone, barikade i čekanja.
    Sorry opet za pljesku, znam da ti je žvagu ovaj tjedan, al javi se ako uloviš vremena za klopicu ili bazen.

    Nikad kao Bane • 26.06.2007. u 11:13

  • I kaj vele, kaj ima s Rickom?

    Djetlić maltretira jablan • 26.06.2007. u 12:57

  • Kako ne bi znala Ricka, oh. Rick kazanova, dečko mojih snova.

    Athena Air • 26.06.2007. u 13:22

  • ostaću mlad zauvijek a tebi i dalje nek b1ogać bude umglaublihh supi… i nek se zna da ono što prvo napisah je bilo nedozvoljeno slanje spama… tko to može odrediti što je spam a što nije????

    frkachu • 26.06.2007. u 13:56

  • pošten političar??!!
    pa ovaj ”pošten” uopće se ne koristi uz riječ političar, nema toga nigdje, grrrr….., i sada će nas na svakom koraku vuč za rukav doslovno, i žicat glasove (kako patetično),….ja sam tako jednom zbog drage nam Carle del Ponte, ne samo čekala u zastoju i skoro nabila šakom nekog, nego na kraju išla pješke i skoro zakasnila….a jbg tako je to kad su oni tako važni i bitni za čovječanstvo da si mogu to dopuštati!

    bilo bi fora vidjet političari pjevaju ili bar nešto rade: duo Sanader-Kosor, Hebrang-Pusić ili Šeks-Nikolić….hehe

    orka • 26.06.2007. u 14:34

  • billa je u opatiji…
    p.s. svaka cast na izdrzljivosti i nespavanju…!
    pozzz:)

    foxxy • 26.06.2007. u 15:09

  • bila na koncertu i prisralo mi se od redara koji su mi skoro u gaće privirili,od murije koje je bio više nego na Tomsonu(namjerno krivo napisah mu ime) i od debila koji su nas naterali da nosimo one narukvice ko da nas obilježavaju.
    fuck!

    a na političare se mogu samo podrugljivo nasmijati!

    pivka blog • 26.06.2007. u 16:49

  • Jebao im pesek mamicu! Mrzim kad tako zaustave promet! To je suptilno prcanje naroda u mozak…

    Pucanj na mjesec • 26.06.2007. u 16:51

  • jebga, da si slučajno nagazio Putina ko onu jadnicu na komcertu…
    To je Kiro zapravo tebe čuvo.

    dida99 • 26.06.2007. u 16:55

  • daj, ne treba ti to pitanje postoji li pošteni političar… i da postoji ne bi dugo postojao.

    papir,olovka,akcija! • 26.06.2007. u 18:18

  • Alo!
    Čitam ovaj blog već dugo, al sam se sad ipak odlučila javiti. Potaknuta tekstom u Cosmu. Da, u Cosmu!! Taj časopis je duševna hrana mojim slatkim hihotavim kolegicama s faksa, pa sam ga često listala na dosadnim pauzama. I pazi sad ovo, RIBAFISH napisao člančić? I to poveliki. OK je, iako mislim da nije the best of the best, kako znaš provaliti…al, drago mi je da moje hihotavice imaju lipi tekstić za svoje plave glave. Već dubokoumno raspravljaju.

    Javim rezultat.

    Za par tjedana.
    Nisu baš brze.

    mačka_u_martama • 26.06.2007. u 18:57

  • kako da ne! isto ka šta postoji i drveni špaker i suva krpa na dnu mora!

    proširene vene • 26.06.2007. u 20:34

  • Veče!Tek sam se probudila,ne znam što mi se desilo:)
    Uglavnom,j………… političare!!!Branitelji,dragovoljci pročitajte post na mom blogu,imate rok
    do 30.6. i požurite,pokupite sve na što imate pravo!

    Yes mean yes!Now!!!Sve im pokupite!
    Pozdrav!

    Aurora@Borealis • 26.06.2007. u 22:37

  • postoje li posteni politicari? postoje li nevine slovenke?

    vodjaskitnica • 26.06.2007. u 23:16

  • zato dobar wuhan. tu nema nikog vaznog pa se i ne zatvaraju ulice.

    extra neveliki pklatovi • 27.06.2007. u 03:48

  • ciao….svratite…………..

    babyfish • 28.06.2007. u 17:03

  • pratio tu i tamo blog, nelos, inace ne pratim ni jedan-osim mladicha koji je vankonkurencije blogova i slicnog-ali sad i ovo vise necu posjecivat. kad obrises suze, eo i razlog – kazes politicki ces se aktivirat?! zbog zastoja na cesti i putina?!?! heeej!!! zast ne reces da je jednostavan razlog sto je in pljuvat po kirinu, chou, sanaderu i sto je milanovic mlad, jebozovan i odlicno obucen? riba, vrati se putopisima, ne preseravaj se
    pozdrav

    nemam nadimak • 01.07.2007. u 17:01