CRO Trash Enciklopedija, svezak 9: M-N

Ljudi, kolko god se vi potrudili, meni tu nekaj fali. Al eto… Čekam dodatke!!!

Minea – Ko joj napiše vrapce, ko joj dozvoli da pjeva? Jedini pomak u beskrajno dugoj karijeri u kojoj je dvaput imala hitove za ponavljače trećeg razreda osnovne škole, je taj da je nakon 15 godina uspjela spojit prednja dva zuba, pa je sad upitno kako hračka.
Ribafish
Minea – kak se meni dižu sve dlake na tijelu kad čujem onu ljigavu stvar «ti si moja mrvica» maaajko mila, pa ko joj napiše tekst? Pa nije njezinu mamu sram? Samo kad se sjetim jednog njenog nastupa prije par godina na telki, mislim da je bil u pitanju neki izbor za miss ili mistera, imala oblečenu neku jadnu majčicu-topić bez naramenica i svaki put kad je malo poskočila majca išla dole a sise bi van. Sirota se na cijelom nastupu trudila ostat obučena tak da se nije mogla usredotočit na svoju pjesmu koja je tada sigurno bila veliki hit. Al neznam koja je to bila stvar.
Pijani Anđeo
Minea – ako je Milan Bandic wannabe kajkavec, onda je Minea naturalizirana Dalmatinka. Iako nisam siguran da se iz Dubrave vidi Jadran /mozda Jadran-film/, ona je prava pravcata dalmoska pevaljka. Karijeru zapocela kao pjevacica lakih nota za glupavu djecicu. Nema buraz do “Vrapci i komarci”.
Pero

Mineo Guido – Tip koji je došao iz pripizdine u Hrvatsku i mislio da će bit faca samo zato što je strani pjevač. Još k tome ulizivao se hrvatskom pučanstvu sa domoljubnom pjesmom u duetu sa Joosipom Lisac. Na kraju završio “kako došo, tako ošo”.
Kaco Mortale

Matrix – jos jedan od tisuca klonova Colonie, kada su svi mislili da je dance nest super, pevaljka je sexi macka koja obrce svoje tijelo i pjeva neke stihove koji neopisivo smrde na divlji balkanski sex koji je toliko volio Lordan Zafranovic : ma nema do jebaze i usto unistvanja inventara, po mogucnosti po tijelu partnerice i jebaze na zadnjem sjedistu automobila /ja ima neka stara kola, eventualno bi to mogao napraviti u gepeku, ali nikak na zadnjem sjedistu/…
Pero

Miše Marijan – «Eh da mi je to što nije, da sam zvijezda rokenrola, pa da vozim skupa bijela kola…» Domaći, jako loš odgovor na Zdravka Čolića osamdesetih. Ali ne može se protiv Čole…

More – Bivši bend kraljice Budvanske Torcide. “Hajde da se mazimo, samo da se pazimo, molim te, mmmm…” Da je bar Defloris ostala na toj razini a ne otišla u pop narodnjake…
Ribafish

Massimo – Minnimo. Glas tužne foke koja je progutala radioaktivnu meduzu i sad plače pod polarnom mjesečinom.
Ameba

Maračić Džo – Maki – Dalmatinski Chuck Norris. Nikad hita osim srce ti je kamen i ne sluti pravo (ili je to Dalibor Brun?), a obogatio se po gasterbajterskim svadbama. Jedini hrvatski pjevač očajniji čak i od samog Duška Klokana.
Maračić, Joe – Maki – Lik iz jednog te istog sto puta prepričanog vica naše mladosti. Plavušasta frizura u obliku kacige (a la Depardieu) i brkovi dinarca – esencija ’70 ih, gast-arbeiterski role model… U opusu stoji hrpa predugačkih naslova u istom retoričkom stilu, poput “Mirno spavaj, stara moja”, “Tiho padaj, kišo zemlje moje” ili “Srce moje i tvoje u ljubavi stoje”. No, samo je jedan ultimativni hit, “Srce ti je kamen”, koji se možda i danas na nekoj svadbi omakne supijanom VIS-u.
c’est mois, Nemetz

Mikulić Ivan – nastupio na euroviziji s totalnim plagijatom. Melodiju uzeo od nekog Njemca, a refren uzeo iz reklame za red-bull.Na milijunašu ispao poluidiot, da mu nije bilo partnerice ne bi prošo prvi prag sa sva tri jockera
saroukh
Mikulic Ivan – najpjevac Parlaonice, cuvene HTVove emisije za mladez, bio tamo hiljadu puta. Jos jedna vjecna nada hrvatske glazbe koji je svojom pobjedom na Dori i sa svim popratnim sapunicama upropastio sebe. Navodno ga prate neki penzioneri, kaze on UBDA.
Pero

Magazin – a je Tonči frajer, pokraj njega se izredale generacije curica, a on još tako mlad, prpošan i pun energije da nas uveseljava svojim hitovima. Samo ne kužim zašt su sve pevaljke magazina na istu fintu: jadne mršave plavuše? E, sad sam se sjetila jednog njihovog hita kojeg je još pjevala Danijela: kiša pada, neka pada, ja bi s tobom bilo kada, imam ruke da te stisnem i usne pa da vrisnem joj kikiriki miki moj! O joj!
Pijani Anđeo
Magazin – Na govno nagazim. Od te ljige se i bakama celulit topi. Najveće zlo hrvatske estrade jer dižu masnu lovu pa se 100 bendova fura na njih. Primitivni ritmovi, krađa od srpskog folka, nemaštovito, jadno i prilagođeno tipičnoj hrvatskoj seljačini.
Ameba
Magazin – znan prvo kao Dalmatinski magazin … Band koji je najavio sumrak hrvatske glazbe. Svojom pojavom i pjesmama sa stihovima o potrebi pisanja pisama, o sexu medju mornarima i sekima, te svojim cjelokupnim radom, a pogotovo eurovizijskim kada su skoro pobijedili zadao je visoke standarde glazbene ljige. VALENTINOVOOOOOOOOOOOOO. Tonci Huljic je postao svjetska faca lake muzike i glazbe u liftovima.
Pero

Maja Marija – Pjevala s Bebekom stvar «žute dunje» a samostalno napravila ono sranje «ja sam samo vjerna žena». Za ostalo nemam pojma. I bolje.
Pijani Anđeo

Mandy – Nisi me bio vrijedan ti….ni jedne noći ni neznam kaj, bla bla bla, tipična žemska sladunjava spika «ja sam tebi dala a ti meni nisi»…
Pijani Anđeo
Mandy – Khm, sto se dogodilo tome bandu ??? Tipican produkt hrvatske scene. Krenuli kao jos jedna kopija Novih Fosila, da bi dogurali do high-tech banda sa kvazi-zapad stylingom. Pjevacica cak znala pjevati.
Pero

Mucalo – Meteor cro zabavne trash scene! Otkako se lansirao s Pravom Kotkom i geniozama poput “Ra-ra-ra-radnička odmara se klasa” (to je valjda nekakav Mr. Hyde za Haustorovu “Radnička klasa odlazi u raj”), taj se fakat zubima drži da ostane pučki tribun poskočica i doskočica. U “oštroj” konkurenciji s onim kak se naziva, “Čubi”-jem? Al to je isto ko kad bi i Ivu Fabijana stvarno shvaćali ko zavodnika. No, tus u uvijek clichei kojima se služe voditelji i neinspirirani novinari, u kojima su patuljice poput Maje Šuput – “džepne venere”, a naš junak “…uvijek simpatični Mucalo…:”. Inače u opusu Mucala važna je gastronomska tematika – od “Namaži mi fetu kruva i paštete” , preko “odakle se čisti riba” do “Anke Vegetarijanke” , a super su mi i fonetički biseri poput “tango tange” ili “brod brodi”.
c’est mois, Nemetz
Mucalo – u jednom je bil u pravu: danas sve ide na kredit…
Pijani Anđeo
Mucalo – Smucalo je primjer kako na domaćoj estradi ima mjesta i za nezadovoljnog radnika na traci Jugoplastike koji kreveljeći se i puštajući na stejdž iza sebe minimalno 80 učenika neke škole recitira socijalne stihove iako nema pojma o pjevanju, a izgleda gore i od samog Škore.
Ameba
Mucalo – sto bi bilo kada bi Top-lista-nadrealista propjevala i izgubila smisao za humor ? Mucalo
Pero

Merlin Dino & Ivana Banfić -Beast from the east&master of disaster
saroukh

Maxmett – pitanje je već tko se sjeća onih “kao-heavy-metal-all girl band” Maxmett-ica? Pošto imam potajnu fiksaciju na kožnjake s podstavljenim ramenima, grimase, kričavu farbu za kosu i pjesme poput “mačke vole grebati”, dajem visoku ocjenu za trash-ovitost. Jedino kaj od stylinga do pjesama, ko da su bile iz Sverdlovska…
c’est mois, Nemetz.
Maxmett – Imali su pjevačicu koja nije mogla reć “R”, pa je bilo izuzetno smiješno gledat ju i slušat dok je pjevala glavni hit “Motori”, koju su uredno izvodile jer im je sve pisao Zele Lipovača. Ali i seksi gitaristica. Pardon!
Ribafish

Martinović Danijela – ono slatko skakutanje u Magazinu još je moglo proć, al otkako je zabrijala da je sex simbol, nacvrcana počela sjedit po stolovima (finalana emisija prošlogodišnje, maratonske Dore) i presavijat se po pozornici s više nego lošim sintetskim umetkom u kosi (viđeno na ovogodišnjoj smotri šunda pod nazivom Dora) poželimo da se ostvari stih one legendarne “Otišla je Danijela, nije rekla zbogom…”
šmizlaa

Matešić Bepo – pa kako ste pobogu zaboravili taj biser hrvatskog opernog izričaja koji s M.G. širi ruke gledajući u pučinu i pjeva o kamenoj kući i soli
šmizlaa

Maršan Đani – jedna domoljubna i nastup u “Tko želi biti milijunaš” (najbrži prst- kadar od 2 sekunde)- to se zove pjevačka karijera
šmizlaa
Maršan Đani – Što god isti ponosno deklamirao, uvijek mi je pogled ostao zakovan u bradavicu…. Kako svaki zabavnjak ima neku tekstualnu preferencu, Gianni se fokusirao što na opće odrednice spola, što zemljopisne, npr. Čovik s mora, Djevojka s juga, Djevojka iz sna, Dalmacijo, volim te itd… i prizvao na kraju boga da nas sačuva… thanks, Đani.
c’est mois, Nemetz

Matteo – gdje li je danas taj naočit mladić crnih loknica koji nam u košulji havajskog uzorka poručuje arivederći sinjorina?? možda je postao stilist…..
šmizlaa

Mareković Robert – Bez premca, to je pjevač s najmanje (čitaj:nema ga uopće) sluha; vjerojatno, kao i Hugh Grant u filmu “Sve o jednom dječaku”, živi od tantijema prepjeva one božićne “snijeg svud pada, zvona zvone, srca mlada vesele se…” koja se u nedostatku božićnih melodija, bolesno puno puta može čuti tokom prosinca…čovjek je bio iskren kad je rekao “kad bi barem Božić bio svaku,baš svaku, subotu….”
šmizlaa

Metak – Hit Miss Levi’s, velebnih stihova – Ma nema meni do Vinke Nema meni do Vinke Nema meni do Vinke, nosi plave rebatinke Levi’s
karambol
Mirella – S albumom “Šumi vjetar s Jadrana” iz 1998) – kuriozum s popisa Cro-Records (tj. ima li itko te izvođače u svojim kolekcijama). Autor pjesama je već poznatiji i isto je od M-N – Neno “Tutti Balkan ” Ninčević
c’est mois, Nemetz

Mandrill – S albumom “Embryo” iz 2002. Oni sretnici koji ga imaju nek nam sami opišu stvari poput “Van ritma” (autoironija?), “Top ten” ili “Moždani boom” (kako samo jedan album s tolikim kreativnim moždanim potencijalom?)
c’est mois, Nemetz

Mind games – Album iz 1992 “Make me hipi” (doslovce, bez 2 p i y) iz 1992… E sad, autori pjesama: Despot Dalio (?), Franzl Mulo (?), Lowka Didi i Hupfauer Didi (?) , a od stvari, koje su inače na engleskom, izdavajam (doslovce) “Where de pidi”. Alzheimer? Nadrealizam? Pijanstvo?
c’est mois, Nemetz

Mobitel – Cro rec vrhunac! Jedan specijalitet iz 1997! Band se zove s jednim i jedinim (možda i prodanom u jednom primjerku?) albumom “Mobitel”. Najbolji dio su nazivi pjesama: “Mercedes sec”, “Đava neka nosi sve”; “Upeko zvizdan”; “Ganga i rock”… dovoljno…. Koncert tog banda je vjerojatno ravan razini prosječnog tripa (ili jače?)…
c’est mois, Nemetz

Mihaljević Branimir – I superiška kaj se netko sjetio Branimira. Nije mi na čast ( kaj mogu kad zapamtim…), al znam je jednu njegovu (dok ovo čitate, zamislite Branimira kako u stilu Dalibora Bruna jednom nogom lupa ritam, sve to prati i rukom kojom ne srži majk dok pored njega dugokosa ljepotica svira violinu ili violu- teško je razaznati iz daljine…) ” daj daj samo malo mi daj daj gdje bi bio nam kraaaaaj da te ljubim malo baš bi mi trebalo”.
šmizlaa
Mihaljević Branimir – sin. Po količini medijskog prostora u kratko vrijeme kad se pojavio, reko bi čovjek da ima opus Ive Robića… Ja se ne sjećam nekog njegovog hita, ali možda neki fan? Na prvom albumu (od 2) ima pjesma “Magarac sam ja” 🙂 Vidim sad aranžira za Matu Mišu, no šteta te stage energije, tog prodornog pogleda koji topi svaki otpor zahtjevu “daj, daj, daj”….
c’est mois, Nemetz

Neki to vole vruće – Besmrtnost su zaradili samo sa “Ka-li-for-ni-ja, to je bio njen san” i “mi smo tovariš, i mister i drug”. Bili (i ostali?) kraljevi jeansa, naši unikatni samoupravo-socijalistički Wham-ovci, koji te, skupa s ITD bandom odmah, poput Proustovog kolačića, bacaju u bezbrižna doba svih tih futki, varteks špricanog jeansa, znojnika i Univerzijade (za koju smo tek kasnije saznali da je jedno od beznačajnijih sportskih natjecanja u svijetu, ali nevermind…).
c’est mois, Nemetz
Neki to vole vruće – Kalifornija i jeans generacija samo? nemetz, super su im bile pjesme teška vremena i pusti priče snježana
saroukh
Neki to vole vruće – Besmrtnost su zaradili VEĆ samo sa…” . Ma ima tu i “medu moj i šećeru” i štošta – a i kasniji miks ljubavnih sa socijalnim temama uz vrući bojler na 3 rula…..
c’est mois, Nemetz
Neki to vole vruće – Najgori playback ikad. Onaj crni našminkani rošavi bi se još i trudio, ali kako nisu imali para za spotove, pustili bi iza neki screen saver i otvarali usta. Plavuš bez usana je bio toliko smiješan u kreveljenju da ste ga morali gledat i još zvat familiju.
Ameba
Neki to vole vruce – Jebate, hrvatski Wham, barem su tako predstavljali, pjesme za napaljene teenagarke s kraja osamdesetih, najbolja pjesma je “Teska vremena” koju su obradili od cuvenog austrijskog velemajstora Falca, inace skloni su vodoinstalaterima te su pjevali njihovu nesluzbenu himnu “Bojler”
Pero

Nikolovska Ljiljana – Ex Magazin i standard svih daljnjih Magazin pevaljčica, u Americi je imala band sa jednim od mojih najvećih idola, Mike Wattom – osnivačem legendarnog post-hardcore banda Minutemen i kasnije, Firehose. A muž joj i danas svira s Watt-om. Čudni su putevi gospodnji 🙂
c’est mois, Nemetz

Nižetić Luka – narcisoidni poluproizvod, iskopao neku oliverovu pjesmu koje se ni oliver više ne sjeća, obradio je i napravio spot koji se sastoji od jednog kadra
saroukh
Nizetic Luka – Prvi hrvatski metroseksualac, san svake mame da joj se kcer uda za tako lijepog i pristojnog mladica, sto pjeva ? ja zaista se ne mogu sjetiti… osim onoga Robota, ali ta pjesma opisuje hrvatsku sponzorusu, a kako vecina malodobnica su sponzoruse, onda je morao prijeci na ljigu
Pero
Nižetić Luka – Ipak ima svoj hit, proljeće je, a u meni nemir.Kako bi još super bilo da se lansira u svemir ili bar drugu galaksiju
saroukh

Nižetić Alen – nemrem se sjetit ni jedne njihove pjesme. Zato i ide na listu. Očito nije ništ napravil u svojoj kvazi karijeri. (pjeva onu dalmacijo moja ružo procvala – saroukh)
Pijani Anđeo
Nizetic Alen – zadnji pjevac nekada uspjesnog banda Tutti-frutti, zapoceo solo karijeru. Pjesme stvorene za balkanski dernek, kada su svi na onoj granici pijanstva, a mogu jos popit, pa onda gazde kafica puste Nizeticevu “Svega ce bit, ali prijatelja nece …” i onda svi polude i gazde zarade, zarade, zarade … /moram lokal otvorit/
Pero

Novi Fosili – Svaka čast za Košulju Plavu i Sašu i sve to do 1990., ali zadnja faza? Halo?
Ameba

Novković Đorđe W. – the untouchable. Umjesto da sam svojom markantnom pojavom baca mase u trans (kako je to pokušao Blondie Tutić), podario je glasove stotinama anonimusa na putu prema zvijezdama… često je nažalost u tom kovanju zvijezda završio kao dr. Frankenstein.
c’est mois, Nemetz
Novkovic Djordje – jedan od najgenijalnih skladatelja Balkana i Srednje Europe. Fascinantna cinjenica sto taj covjek moze napisati. Jedan “Stari Pjer” je bio svjetski hit i vecina rulje na svijetu misli da ga ja napisal neki Francuz, a ne Bosanac. S druge strane uradci tip kada Cola se dreci “Druze Tito mi ti se kunemo” i “Danke Deutschland” neidu bas u korak s cinjenicom da je taj covjek svirao u Indexima i da je bio sef u Pro arte. Naravno, “Story-super-nova-mjuzik-telenc” ga je okrunila za kralja hrvatskoga trasha.
Pero

Novković Boris – Hrvatski Enrique Inglesias (of a kind)? Netko bi se možda sjetio davnog spota gdje glumi vojnika Kraljevine Jugoslavije na straži, prije nego ga zgromi bomba iz nekakve štuke, uz tekst “da me barem nešto udari” i Tamari koja prodaje suze (WTF?) a koja ga je pretvorila u miljenika jugOslovenskih teenagerki. I kasnije se bavio tematikom iz spota, npr. u “Lete ptice, lete avioni” ( i još jedan WTF dodatak – “a života jure kamioni”?). Oženio Bojanu Gregorić. Muški respect samo zbog te činjenice.
c’est mois, Nemetz
Novkovic Boris – Sin slavnoga tate koji je bio zaljubljen u Alku Vuicu i bio je zlatni decko osamdesetih. Doduse, covjek je kralj hrvatskih prepjeva. Svesti “My Sharona” na ono sranje “Masta moja” je zaista kemijsko cudo. S druge strane, napisati pjesmu koja podsjeca neopisivo na Vukovar, a iste godine na dan pada Vukovara svirati u Srbiji, nije bas inteligentno. Stovise, ima dozivotnu zabranu nastupa u Vukovaru.
Pero

Nola – Neka žena duge kose je kasnila jednu kiticu za mjuzom i još ju je bilo strah pa nije ni glas bila pustila do pola. Imali su neku žnoru na telki pa im se stalno vrtio jedan spot.
Ribafish

Nikolina – To je ona tuga koju puštaju u Amadeusu u Ciboni na vanjskom razglasu. A Zetovci misle da ljudi zbog njih trče na tramvaj… Bezlično, tužno, nula. Valjda je cura od aranžera… Cvijeća.
Ribafish
Nikolina – jedro djevojče iz južne nam Hrvatske koja je HKFZG (hrvatsku ko fol zabavnu glazbu ) zadužila pjesmom čiji je jedini grijeh bio taj što se pojavila u otprilike isto vrijeme kada i hitovi poput Šeri Šeri (tijelo mi treperi) i Kapaljka (izvodi Simplicia-jedva čekam slovo s…) tako da možda nije dobila pažnju koju zaslužuje. enivejz pjesma kaže (ne sjećam se početka jer je ful kompliciran) “bim bam bom ja sam vruća čokolada koju još nisi probao bim bam bom ti si mali koji pali ….. bombon” (na mjestu točkica ide riječ ili paljivi ili varljivi-nikad to nisam uspjela skužit!).
šmizlaa

Nikita – Fakat! Njena je poruka publici bila kao neki grubi seks, a vid vraga – stvorila karijeru u mjuziklima…. taj pogled buldoga koji se sprema ugristi te za nos, taj trash plastični styling s tonom make-upa, a mjuza… ko da ostaviš ritam mašini i svadbarskom sintu da sami stvore nasumičnu melodiju…. spotove je režirao valjda nećak iz 6 b razreda, a znam da je u njima stalno nešto krilila svim udovima i držala prijeteću grimasu….
c’est mois, Nemetz


imoen – 21.03.2006. u 01:10 kaže: a m senna?


Pero – 21.03.2006. u 01:31 kaže: Stvicek, kak ste vi nezahvavni … 🙂 Salu na stranu, fali neki saft …


Here To Stay – 21.03.2006. u 02:16 kaže: minea-riba, banfićka pa može proć nebi se ja ljutio :). meni je čak ona pjesma sa merlinom bila ok iako ti nije mjuza iz moje domene. jesu ona dva nižetića u kakvom rodu?


maurich – 21.03.2006. u 02:50 kaže: Milo Hrnić- primjer dalmatinske karikature iz 80-ih, brčine, lančina, i otkopčana košulja…najveći hit : ”Broji Ane, dane, noći ”…zadnje viđeno je spot na televiziji, sa pjesmom koja govori o seksu, a refren završava sa: ””al’ sam erotičan”…prestrašno…


maurich – 21.03.2006. u 02:52 kaže: Mate Bulić- miljenik svih vatrogasaca- opjevao je njihove ljetne aktivnosti-gori gora, gori borovina


Lisa Sims – 21.03.2006. u 08:48 kaže: cccc…al si ga zdelo..minea-još uvijek u pubertetu, inteligencije osnovnoškolke koja još uvijek slovka i skakuće na zagrebačke mališane…jes jes…:D živili..sey hello to junior, on će bit najveća pank pevaljka od sviju..kakav stari, sin još bolji..:D


Mrvica – 21.03.2006. u 09:06 kaže: Pjevacica Maxmetta (cure su bile zakon) danas je velepostovana backvokalka Parbog valjka i velepostovana supruga vrhunskog Hrvoja Rupcica. Al zena je stvarno cool na n-tu potenciju.


kiwiclub – 21.03.2006. u 09:49 kaže: Pero, znaš kam možeš ići ti i tvoj bicikl, na pecanje 🙂


Kronična Budala – 21.03.2006. u 09:58 kaže: E fenomenalan ti je blog!!! Obožavam tvoje radove iz KL!K-a!!! Ajd uživaj!!!


tiny – 21.03.2006. u 10:06 kaže: hehe, a jesi me nasmijao sa Massimom 🙂


lolina – 21.03.2006. u 10:57 kaže: je i moj dragi se tak sprdal od minee i onda mu je ona čestitala rođkas , dobil dve puse i rastopio se ko maslac hahaha sad je njen fan ;))))


šmizlaa – 21.03.2006. u 12:50 kaže: Martinović Danijela (ili je ona uvrštena pod slovom D???) – ono slatko skakutanje u Magazinu još je moglo proć, al otkako je zabrijala da je sex simbol, nacvrcana počela sjedit po stolovima ( finalana emisija prošlogodišnje, maratonske Dore) i presavijat se po pozornici s više nego lošim sintetskim umetkom u kosi (viđeno na ovogodišnjoj smotri šunda pod nazivom Dora) poželimo da se ostvari stih one legendarne “Otišla je Danijela, nije rekla zbogom…”

Matešić Bepo-pa kako ste pobogu zaboravili taj biser hrvatskog opernog izričaja koji s M.G. širi ruke gledajući u pučinu i pjeva o kamenoj kući i soli

Maršan Đani – jedna domoljubna i nastup u “Tko želi biti milijunaš” (najbrži prst- kadar od 2 sekunde)- to se zove pjevačka karijera

Matteo – gdje li je danas taj naočit mladić crnih loknica koji nam u košulji havajskog uzorka poručuje arivederći sinjorina?? možda je postao stilist…..


šmizlaa – 21.03.2006. u 12:57 kaže: umalo zaboravih….ta ta ra taaaaaaaaa ROBERT MAREKOVIĆ- bez premca, to je pjevač s najmanje (čitaj:nema ga uopće) sluha; vjerojatno, kao i Hugh Grant u filmu “Sve o jednom dječaku”, živi od tantijema prepjeva one božićne “snijeg svud pada, zvona zvone, srca mlada vesele se…” koja se u nedostatku božićnih melodija, bolesno puno puta može čuti tokom prosinca…čovjek je bio iskren kad je rekao “kad bi barem Božić bio svaku,baš svaku, subotu….”


ribafish – 21.03.2006. u 13:38 kaže: sena bosanac, merlin bosanac, maajka bosanac. nemere. minea komad i po u prirodi, ali i ja sam pa ne pjevam. javno. maxmettica ima fenomenalan glas, to nitko ne spori… fantomi…. legendo!!!!!


karambol – 21.03.2006. u 14:08 kaže: Grupa? Metak, hit Miss Levi’s, velebnih stihova – Ma nema meni do Vinke
Nema meni do Vinke
Nema meni do Vinke, nosi plave rebatinke Levi’s


saroukh – 21.03.2006. u 14:10 kaže: dodatak neki to vole vruće-dobri su bili dok su bili zajedno ko wham, trash je postao jimmy kad je pošao solo vodama po uzoru na georga michaela koji puši kurčeve po wc-ima i ušmrkava se, pametniji su šomi i onaj drugi iz whama koji su otišli u anonimnost. Martinović,danijela-ne treba o njoj puno samo je izbor njenih muževa dovoljan za ocjenu, zgrčeni grašo i onaj što su mu crne vrane pojele zube. Zato se i poudavala u anonimnosti za njih jer ju je bilo sram.Massimo-zar i ti sine brute? počeo se i on preseravati sa dalmatinskim izričajem, izgleda da je ponestalo love za hobije.Matešić, Bepo-vidi pod B, ribafish, ne znam koji je to dnevnik


masovni ubojica – 21.03.2006. u 14:18 kaže: a di je nikita?


Ana – 21.03.2006. u 14:28 kaže: Pa čovječe, jel’ ti hoćeš da se ja ubijem?!? Pa nisam vam maloga prepoznala koliki je već narastao nego sam išla u arhivu da se uvjerim. Psmtr! Da trči za loptom već bi se upitala čiji je, a ovako nema sumnje da je tvoga tijela proizvod. Pozdrav i mami!


shock – 21.03.2006. u 14:40 kaže: Molim te nemoj zaobići Severinu na slovu S


rudarka – 21.03.2006. u 15:14 kaže: baš me zanima slovo S!


rudarka – 21.03.2006. u 15:14 kaže: ma evo i linka


– 21.03.2006. u 15:54 kaže: Nikita, fakat! Njena je poruka publici bila kao neki grubi seks, a vid vraga – stvorila karijeru u mjuziklima…. taj pogled buldoga koji se sprema ugristi te za nos, taj trash plastični styling s tonom make-upa, a mjuza… ko da ostaviš ritam mašini i svadbarskom sintu da sami stvore nasumičnu melodiju…. spotove je režirao valjda nećak iz 6 b razreda, a znam da je u njima stalno nešto krilila svim udovima i držala prijeteću grimasu….


c’est mois, Nemetz – 21.03.2006. u 16:01 kaže: Ovo o Nikiti sam ja, Nemetz….. i da, što netko istakne, Đani Maršan…. što god isti ponosno deklamirao, uvijek mi je pogled ostao zakovan u bradavicu…. Kako svaki zabavnjak ima neku tekstualnu preferencu, Gianni se fokusirao što na opće odrednice spola, što zemljopisne, npr. Čovik s mora, Djevojka s juga, Djevojka iz sna, Dalmacijo, volim te itd… i prizvao na kraju boga da nas sačuva… thanks, Đani.


riba1973 – 21.03.2006. u 16:01 kaže: ja ču riknut na ovo kaj si napisao za nikolinu!!!!!!!!! ko je ta ni neznam, buahahaha…..


ribafish – 21.03.2006. u 19:31 kaže: saroukh, njeznije malo. ipak ce ovo jednog dana bit knjiga!


c’est mois, Nemetz – 21.03.2006. u 19:35 kaže: Mihaljević, Branimir – sin. Po količini medijskog prostora u kratko vrijeme kad se pojavio, reko bi čovjek da ima opus Ive Robića… Ja se ne sjećam nekog njegovog hita, ali možda neki fan? Na prvom albumu (od 2) ima pjesma “Magarac sam ja” 🙂


saroukh – 21.03.2006. u 19:46 kaže: knjiga, glb, ajd pretjero sam


saroukh – 21.03.2006. u 19:49 kaže: sjetio se, luka nižetić ima ipak svoj hit, proljeće je, a u meni nemir.Kako bi još super bilo da se lansira u svemir ili bar drugu galaksiju


c’est mois, Nemetz – 21.03.2006. u 19:53 kaže: Kuriozumi sa popisa Cro-Records (tj. ima li itko te izvođače u svojim kolekcijama) : Mirella (s albumom “Šumi vjetar s Jadrana” iz 1998), autor pjesama je već poznatiji i isto je od M-N – Neno “Tutti Balkan ” Ninčević; onda grupa Mandrill (?) s albumom “Embryo” iz 2002. Oni sretnici koji ga imaju nek nam sami opišu stvari poput “Van ritma” (autoironija?), “Top ten” ili “Moždani boom” (kako samo jedan album s tolikim kreativnim moždanim potencijalom?)


c’est mois, Nemetz – 21.03.2006. u 20:00 kaže: Još kurioza s Croatia records site-a: band se zove “Mind games”, album iz 1992 “Make me hipi” (doslovce, bez 2 p i y) iz 1992… E sad, autori pjesama: Despot Dalio (?), Franzl Mulo (?), Lowka Didi i Hupfauer Didi (?) , a od stvari, koje su inače na engleskom, izdavajam (doslovce) “Where de pidi”. Alzheimer? Nadrealizam? Pijanstvo?


c’est mois, Nemetz – 21.03.2006. u 20:03 kaže: Cro rec vrhunac! Jedan specijalitet iz 1997, band se zove “Mobitel”, s jednim i jedinim (možda i prodanom u jednom primjerku?) albumom “Mobitel”. Najbolji dio su nazivi pjesama: “Mercedes sec”, “Đava neka nosi sve”; “Upeko zvizdan”; “Ganga i rock”… dovoljno…. Koncert tog banda je vjerojatno ravan razini prosječnog tripa (ili jače?)…


šmizlaa – 21.03.2006. u 20:47 kaže: apropo tko je Nikolina- jedro djevojče iz južne nam Hrvatske koja je HKFZG (hrvatsku ko fol zabavnu glazbu ) zadužila pjesmom čiji je jedini grijeh bio taj što se pojavila u otprilike isto vrijeme kada i hitovi poput Šeri Šeri (tijelo mi treperi) i Kapaljka (izvodi Simplicia-jedva čekam slovo s…) tako da možda nije dobila pažnju koju zaslužuje. enivejz pjesma kaže (ne sjećam se početka jer je ful kompliciran) “bim bam bom ja sam vruća čokolada koju još nisi probao bim bam bom ti si mali koji pali ….. bombon” (na mjestu točkica ide riječ ili paljivi ili varljivi-nikad to nisam uspjela skužit!). I superiška kaj se netko sjetio Branimira. Nije mi na čast ( kaj mogu kad zapamtim…), al znam je jednu njegovu (dok ovo čitate, zamislite Branimira kako u stilu Dalibora Bruna jednom nogom lupa ritam, sve to prati i rukom kojom ne srži majk dok pored njega dugokosa ljepotica svira violinu ili violu- teško je razaznati iz daljine…) ” daj daj samo malo mi daj daj gdje bi bio nam kraaaaaj da te ljubim malo baš bi mi trebalo”.


c’est mois, Nemetz – 21.03.2006. u 22:10 kaže: Branimir Brane Mihaljević vidim sad aranžira za Matu Mišu, no šteta te stage energije, tog prodornog pogleda koji topi svaki otpor zahtjevu “daj, daj, daj”….


ribafish – 21.03.2006. u 22:14 kaže: dok vas nisam upozno, mislio sam da su luka i alen nizetic jedno te isto bice. hvala blogeri, hvala darius. a sad mi objasnite kako vratim arhivu, pliiiiz… nema mi ni dore, ni trasha, ni slika rokabillija the kidaaaaaaa


c’est mois, Nemetz – 21.03.2006. u 22:31 kaže: E, da – Rok se zdebljal! Sad mi je baš slatki (možda zato kaj je sličniji mom nazi sumo hrvaču 🙂 ) Di ste nabavili kupaće za istog? Esu’l to neke nepromočive kupaće-pelene-sto čuda ili kao male obične kupaće? Da znam za svog Lolu kupit…. Glede postova – kaj nema u “pregled objavljenih”? Jeb ga, ubuduće “save as” cijelu stranicu svaki dan 🙁 Možda je neko drugi, možda uredništvo “blog.hr”? Da pitaš, oni bi sigurno morali imat vlastiti backup baze od svakog dana.


KGB – 21.03.2006. u 23:25 kaže: U ovom Maxmetu je pjevala Tina Rupčić, žena od Hrvoja Rupčića iz Cubisma!Nisam baš skužila da ne može reći R, pogotovo kad se sjetim one “Mačke vole grebati”!


marko – 22.03.2006. u 09:20 kaže: a ivan hrvatska??? www.ivanhrvatska.com


ribafish – 22.03.2006. u 09:23 kaže: M-N. kakav ivan, kakva hrvatska!?


ribafish – 22.03.2006. u 09:25 kaže: studijski macke vole gebati ima r, a jesi bila na koncartu?


spojler&felga – 22.03.2006. u 10:59 kaže: samo smo ti htjeli reć da si ti naš idol i naš akcijski junak u svakom pogledu


Pajo Paksu – 22.03.2006. u 13:06 kaže: JJjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjoooooooooooojjjjjjjjj–LOLchino momcino. valjo sam se od smijeha dok sam cito. sta rec nego zivijooooooooo!


chewbakkka – 22.03.2006. u 15:14 kaže: morožin, livijo – thompsonovski sljedbenik, započneš karijeru krezub pa kad ti u javnosti gemišti počneju cureti kroz rupe di bi bili inače u ostaloga puka zubi, investiraš plače pratečeg benda u vlastiti gebiss. očito je morožin dobro investiral – bend mu se podeblal 🙂


ribafish – 22.03.2006. u 19:25 kaže: nalazim da nije lijepo vrijedjat covjeka zbog izgleda a uopce se ne osvrnut na njegov glazbeni izricaj. zahvaljujem!


vasa ladački – 22.03.2006. u 23:05 kaže: ŠTA TI JE OVAJ GLUPI POST TREBAO??????????BOLJE ZGASI KOMP NA TJEDAN DANA I ODI U KOMUNU NA ODVIKAVANJE OD CUGE!!!!!!


vagabundo – 22.03.2006. u 23:13 kaže: u obranu danija marsana, covik ima stvarno dobrih pisama samo sto nisu bas poznate izvan…hm…Zadra


ribafish – 22.03.2006. u 23:17 kaže: vaso, de oddrkaj negdje dalje, pliz.


c’est mois, Nemetz – 23.03.2006. u 00:21 kaže: Na večerašnjem koncertu Depeche Mode-a sam se (umjesto da full uživam u istom?) sjetio da na trash listu ne predložih – Meritas. Dvije gast-arbeiterske koke koje su nam mediji jedno vrijeme stalno nudili, vjerujući (kao i one) da su popunile rupu koju je ostavila činjenica da Tracy Chapman nije iz Hrvatske (a i ona je dosadnjikava po definiciji…). U paketu (skupilo se tu tri albumčića) nazalnog “samosvjesnog” pjevuckanja, drndanja gitarice i predvidljivih srednjoškolskih stihova, zbunjuje onaj iz prvog hita: “Trči, ne daj svoje vizije”. Trči?


ribafish – 23.03.2006. u 00:33 kaže: i josipu lisac pod l. meritas. ja ih uvijek zvao caritas zbog tuge u pjesmama…


serpentina – 28.03.2006. u 15:43 kaže: Senna M.? Iliti Senad i još nekako… Nisam vidjela ništa o njemu, a on je ozbiljno uzdrmao hrvatsku estradnu scenu, I WANNA TUC-TUC, skup s Velinom, i njenim ŠERI ŠERI, TIJELO MI TREPERI, pa ni Simplicija nije bila jako daleko od njih, “i svaka riba, riba, riba, riba, riba, zna da se njeno tijelo giba…” pure genious


– 25.04.2006. u 16:21 kaže: ti si gey


grimmy – 07.07.2006. u 02:48 kaže: Marinella- (negdje 92) je pjevala Ostani kakv jesi, uvjek me tako tjesi, uvjek uz mene budi uvjek me tako ljubi… Frizura pudlicasta, nekakav minival, zaogrnuta u crveno odjelo, prekrupna…ma neznam kako opisati tu strahotu. Eto samo da se zna da je i ona postojala, makar mozda samo sa jednom pjesmom (i to vjerovatno jer joj je muz bio lokalna faca)


grimmy – 07.07.2006. u 02:52 kaže: e da, i Nezic-Ruzic Vesna….preumorna sam za komentiranje..jel netko cuo??Borovi stari u snu lako se njisu…

Planica, kraljica…

Krenuli smo u 4.50. Čekali smo Keka i Višnju, ali nisu došli. Šteta, jer je bilo savršeno kao i svake godine. Oko 30.000 napaljenih pijanih stvorova, brkatih Poljaka, austrijskih brđana, pijanih Hrvata i svi Slovenci urlali su dobra tri sata ko god skakao. U stvari letio.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Nigdje i nikad u životu nisam vidio miroljubiviju masu ljudi koji su sretni samo zbog toga što su pijani i što mogu podijeliti svoj alkohol s ostalim veselim spodobama.

Mala ali opaka grupacija od 26 ljudi popila je oko 200 piva, Kazzovu bisku, dubrovačku orahovicu i sve što nam je došlo pod ruku. Sreli smo i ekipe iz Makarske, Omiša, Rijeke i Zaboka, urlali ne svaki let preko 200 metara uz koji Slovenci tradicionalno puštaju himnu Planice, lokali, smijali se i uživali.

Onda smo se vratili u Kranjsku Goru, i kako mi je netko stavio nešto nedozvoljeno u rakiju, ja obnevidio i zaćorio usred birca. I naravno, ko za inat, u tom trenutku pokraj stola prođe, ni manje ni više nego Bjorn Einar Romoeren – pobjednik natjecanja. I slika se s našom ekipom.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
A ja i dalje ćorim.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ali neka. Doć ćemo mi i opet. Hvala Ljubi, Ines, Mariu i Sanji, Zelji, Maraski, Kazzu, Mufu, Smiletu, Sabini i mužu te svima ostalima na sjajnom provodu. I Martini na busu, jer bez nje ne bi ničega bilo.

Rok je plivao! Debi je imao u Toplicama u Topuskom.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Zvijezda je rođena, Thorpe, plivaj dok još možeš!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
A i zvijezde krepaju nakon preplivanih 6 metara, pa je zaspo ko beba. Tatin sin!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

U subotu konačno idem na koncert koji čekam već pol godine. U jednoj životnoj fazi sam bio fanatik za klapskom pjesmom, pjevao u dvije klape i skoro pa naučio sve što valja. A kad su počeli s obradama Elija Piska i Sanje Trumbić, lagano sam se ohladio. Pa sam imao pauzu od dvije godine i onda krajem prošle godine čuo nešto što mi je vratilo vjeru u glazbu. Naime, pet Francuza pjeva klapske pjesme ali koristeći i pljeskanje i neke udaraljke i u sve se to užasno užive. Oni su Lo cor de la Plana, a koncert je 25.3. u Aquariusu. Vidimo se!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Detalje pogledajte na:
http://www.ethnoambient.net/ethnoambient-zagreb.htm
Ili si poslušajte jednu stvar na:
http://www.acroanima.hr/aquesta.zip

Curling klub Čudnovati Čunjaš ima prvog sponzora!!!
Hrvatska Poštanska Banka nam je dala pare, tako da se sad spremamo na turnir u Prag i Sofiju. I dalje vršimo smotru Cheeseleadersica, pa navalite u subotu u ponoć na klizalište na Velesajmu. Prednost imaju one koje znaju vozit kombi. Evo još par slika iz Budimpešte s prvog dijela prvog Prvenstva Hrvatske.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Tko odgonetne rebus s ove slike ima pivu po izboru!!!!

I niste mi se nešto pretrgali s Trash listom, a!?


Bobika – 19.03.2006. u 23:55 kaže: Nisam mogao a da naprimjetim zaljubljeni par na slici iza Roka plivača! Pravi golupčići! Ovi kreteni s HTV-a stvarno nemaju sluha za nas prijatelje ski skokova i letova pa su nam u dnevniku samo rekli ko je pobjedio i tek u sportu danas pustili snimke dva skoka!Katastrofa! Da sam išao s vama vikao bi “SUOMI,SUOMI” cijeli dan!


gogs – 20.03.2006. u 00:03 kaže: da nije mozda rjesenje rebusa “huba buba” ???? 🙂


ribafish – 20.03.2006. u 00:23 kaže: gogs, sta da ti kazem. stavljam hladit bavarijicu!


ribafish – 20.03.2006. u 00:24 kaže: bobika, dogodine ides s nama! predobro je da bi se propustilo!


Pero – 20.03.2006. u 01:10 kaže: Drugovi enciklopedisti, nadam se da cu i ja pridoniet ovom nasoj teskoj muci da napravimo jos jedan clanak za Ribolikog i da narod poucimo narodnim melodijama. *** Ivan Mikulic – najpjevac Parlaonice, cuvene HTVove emisije za mladez, bio tamo hiljadu puta. Jos jedna vjecna nada hrvatske glazbe koji je svojom pobjedom na Dori i sa svim popratnim sapunicama upropastio sebe. Navodno ga prate neki penzioneri, kaze on UBDA. *** Magazin, znan prvo kao Dalmatinski magazin … Band koji je najavio sumrak hrvatske glazbe. Svojom pojavom i pjesmama sa stihovima o potrebi pisanja pisama, o sexu medju mornarima i sekima, te svojim cjelokupnim radom, a pogotovo eurovizijskim kada su skoro pobijedili zadao je visoke standarde glazbene ljige. VALENTINOVOOOOOOOOOOOOO. Tonci Huljic je postao svjetska faca lake muzike i glazbe u liftovima. *** Mandi/y : Khm, sto se dogodilo tome bandu ??? Tipican produkt hrvatske scene. Krenuli kao jos jedna kopija Novih Fosila, da bi dogurali do high-tech banda sa kvazi-zapad stylingom. Pjevacica cak znala pjevati. *** Dino Merlin : Ono sto je bio Plavi Orkestar za jugoslavenstvo i za tzv. “New partisans”, to je Dino Merlin za new bosnjastvo. Drazen Zanko Bosnjaka. Iako je ostao najpoznatiji po uspjesnici folka sa Vesnom Zmijanac. De ces do bratstva&jedinstva. Uostalom , duet s Banfickom je plagijat. *** Minea, ako je Milan Bandic wannabe kajkavec, onda je Minea naturalizirana Dalmatinka. Iako nisam siguran da se iz Dubrave vidi Jadran /mozda Jadran-film/, ona je prava pravcata dalmoska pevaljka. Karijeru zapocela kao pjevacica lakih nota za glupavu djecicu. Nema buraz do “Vrapci i komarci”. *** Mucalo : sto bi bilo kada bi Top-lista-nadrealista propjevala i izgubila smisao za humor ? Mucalo *** Neki to vole vruce : jebate, hrvatski Wham, barem su tako predstavljali, pjesme za napaljene teenagarke s kraja osamdesetih, najbolja pjesma je “Teska vremena” koju su obradili od cuvenog austrijskog velemajstora Falca, inace skloni su vodoinstalaterima te su pjevali njihovu nesluzbenu himnu “Bojler” *** Luka Nizetic : prvi hrvatski metroseksualac, san svake mame da joj se kcer uda za tako lijepog i pristojnog mladica, sto pjeva ? ja zaista se ne mogu sjetiti … osim onoga Robota, ali ta pjesma opisuje hrvatsku sponzorusu, a kako vecina malodobnica su sponzoruse, onda je morao prijeci na ljigu *** Alen Nizetic, zadnji pjevac nekada uspjesnog banda Tutti-frutti, zapoceo solo karijeru. Pjesme stvorene za balkanski dernek, kada su svi na onoj granici pijanstva, a mogu jos popit, pa onda gazde kafica puste Nizeticevu “Svega ce bit, ali prijatelja nece …” i onda svi polude i gazde zarade, zarade, zarade … /moram lokal otvorit/ *** Matrix – jos jedan od tisuca klonova Colonie, kada su svi mislili da je dance nest super, pevaljka je sexi macka koja obrce svoje tijelo i pjeva neke stihove koji neopisivo smrde na divlji balkanski sex koji je toliko volio Lordan Zafranovic : ma nema do jebaze i usto unistvanja inventara, po mogucnosti po tijelu partnerice i jebaze na zadnjem sjedistu automobila /ja ima neka stara kola, eventualno bi to mogao napraviti u gepeku, ali nikak na zadnjem sjedistu/… *** Toliko od mene, dr. nemed. Pere Panonske, Riboliki jel bi ti nama svima mogao pivce kupit ? i usput molim da se sacuva svetinja hrvatske glazbe Novi fosili od enciklopedije … PP, dr.nm.


sumohrvat – 20.03.2006. u 02:48 kaže: upravo stigao sa planice.prelegendarno.a onu himnu planice ću jodlati još mjesec dana koliko mi je ušla u uho:))))))


bero – 20.03.2006. u 02:49 kaže: mali ti je stvarno smišan. svaka čast. samo nemoj da ga maltretiraju izluđene obožavateljice male djece sa glupim uletima u dječju facu uz zvukove bući bući gući brfdgfdgdfući. zamisli sebe kako ti retardirani divovi sa smrdljivim zadahom frfljaju pizdarije na 5 centimetara od face. prestrašno. nešto o tome upravo pišem. živio


Mrvica – 20.03.2006. u 08:18 kaže: Uh,uh jucer su mi zivci dosli do kraja. Moj dragi i predragi Tommy Ingebrigtsen ipak nije medalju ugrabio. Šteta! I Bjorn Einar me jos vise zivaca kostao. Sad mi zao sta nisam isla. Svi najdrazi mi bili tamo.Smrc!


Mrvica – 20.03.2006. u 08:20 kaže: Jel ja ovo najednoj slici VIDIM BJORNA EINARA???!!!!!AAAAAAAAAAAAA prokletstvo…..


šećerna repica – 20.03.2006. u 09:17 kaže: Huba- buba…one poznate trash zvakice iz 80-tih?


redsonja – 20.03.2006. u 09:23 kaže: Kažeš i prvi sponzor je tu?! Živio! Idemo dalje… 🙂


kiwiclub – 20.03.2006. u 09:32 kaže: Nije li ljepota klapske pjesme nevezana za prolaznost života.


Kaco Mortale – 20.03.2006. u 11:25 kaže: Sreo ja četvoricu iz Pule. Pazi ovaj niz: Pula, Rijeka, Omiš, Makarska. Pa ti sad reci da to nije pravi primorski sport.


Talija – 20.03.2006. u 12:41 kaže: Ala mali uziva,kako je sladak u onom bazencicu,a ne ti…Spavas,a ovaj ti prolazi pored nosa,ha,ha.Ko svaki pravi spremni paparzzo!:):)


c’est mois, Nemetz – 20.03.2006. u 16:40 kaže: Novković, Đorđe W. – the untouchable. Umjesto da sam svojom markantnom pojavom baca mase u trans (kako je to pokušao Blondie Tutić), podario je glasove stotinama anonimusa na putu prema zvijezdama… često je nažalost u tom kovanju zvijezda završio kao dr. Frankenstein.


Pijani Anđeo – 20.03.2006. u 16:44 kaže: riba, jet tvoja miha čita tvoj blog? pitam tak bzv.


c’est mois, Nemetz – 20.03.2006. u 16:48 kaže: Novković, B. – hrvatski Enrique Inglesias (of a kind)? Netko bi se možda sjetio davnog spota gdje glumi vojnika Kraljevine Jugoslavije na straži, prije nego ga zgromi bomba iz nekakve štuke, uz tekst “da me barem nešto udari” i Tamari koja prodaje suze (WTF?) a koja ga je pretvorila u miljenika jugOslovenskih teenagerki. I kasnije se bavio tematikom iz spota, npr. u “Lete ptice, lete avioni” ( i još jedan WTF dodatak – “a života jure kamioni”?). Oženio Bojanu Gregorić. Muški respect samo zbog te činjenice.


c’est mois, Nemetz – 20.03.2006. u 17:04 kaže: Maračić, Joe – Maki! Lik iz jednog te istog sto puta prepričanog vica naše mladosti. Plavušasta frizura u obliku kacige (a la Depardieu) i brkovi dinarca – esencija ’70 ih, gast-arbeiterski role model… U opusu stoji hrpa predugačkih naslova u istom retoričkom stilu, poput “Mirno spavaj, stara moja”, “Tiho padaj, kišo zemlje moje” ili “Srce moje i tvoje u ljubavi stoje”. No, samo je jedan ultimativni hit, “Srce ti je kamen”, koji se možda i danas na nekoj svadbi omakne supijanom VIS-u.


KGB – 20.03.2006. u 17:49 kaže: Buha – pseća il mačja? Hm…


GAZDA – 20.03.2006. u 18:45 kaže: huba buba hahahaha. vidim da vam je jebeno bilo. pozdravi Roka,mališa je legenda. samo pazi da za koju godinu nebi ošo za Katar plivat.


brlj – 20.03.2006. u 19:22 kaže: Morate iskreno odgovarati! Napišite odgovore na komadu papira. Bez varanja !! Odgovori su na kraju stranice. 1. Napišite ime osobe suprotnog pola od vašeg. 2. Koja vam je najomiljenija boja crvena, crna, plava, zelena, žuta? 3. Koji vam je prvi inicijal? 4. Vaš mjesec rođenja 5. Koju boju više volite crnu ili bijelu? 6. Napišite ime osobe istog pola kao i vi. 7. Vaš omiljeni broj? 8. Da li više volite jezero ili ocean? 9. Napišite želju (realnu). Kada ste završili scroll prema dolje Odgovori * * * * * * * 1. Potpuno ste zaljubljeni u tu osobu. 2. Ako ste odabrali: Crvena-oprezni ste i život vam je pun ljubavi. Crna- konzervativni ste i agresivni. Zelena-duša vam je smirena. Plava-spontani ste i puni poljubaca od osobe koju volite. Žuta-vesela ste osoba koja uvijek ima savjet za druge 3. Ako su vaši inicijali: A-K Mnogo ljubavi ulažete u prijateljstva u svom životu. L-R Pokušavate živjeti svim plućima, te vam ljubavni život cvjeta. S-Z Volite pomagati drugima, a vaš ljubavni život je jako dobar. 4. Ako ste rođeni od siječnja do ožujka: Ova godina bit će vrlo dobra za vas, a zaljubit ćete se u osobu za koju nikada ne biste to očekivali. Travanj-lipanj: Imat ćete snažnu ljubavnu vezu koja će dugo trajati Srpanj-Rujan: Imat ćete odličnu godinu sa puno novih doživljaja Listopad-prosinac: Vaš ljubavni život neće biti dobar, a li s vremenom naći ćete srodnu dušu 5. Ako ste odabrali….. Crnu: Vaš život će skrenut sa standardne putanje, ali će vam promjena odgovarati i usrećiti vas. Belu: Imat ćete jednu osobu koja bi sve učinila za vas i u vama vidjela sve, ali možda vi to nećete realizirati. 6. Ta osoba je vaš najbolji prijatelj. 7. Toliko će te imati bliskih prijatelja u vašem životu. 8. Ako ste odabrali: Jezero: Lojalni ste vašim prijateljima i ljubavi, ali i rezervirani Ocean: Spontani ste i volite udovoljiti ljudima. 9. Vaša želja će se ostvariti samo ako pošaljete test na 5 osoba u jednom satu, te ako pošaljete na 10 osoba, želja će vam se ostvariti pre vašeg slijedećeg rođendana


koka1 – 20.03.2006. u 21:54 kaže: čitajte bez obrva!


Pero – 20.03.2006. u 22:14 kaže: Dr. prof. emeritus c’est mois, Nemetz je zaista upozorio na dva iznimna primjerka hrvatskoga trasha i jos tome iz iste familije. *** Djordje Novkovic : jedan od najgenijalnih skladatelja Balkana i Srednje Europe. Fascinantna cinjenica sto taj covjek moze napisati. Jedan “Stari Pjer” je bio svjetski hit i vecina rulje na svijetu misli da ga ja napisal neki Francuz, a ne Bosanac. S druge strane uradci tip kada Cola se dreci “Druze Tito mi ti se kunemo” i “Danke Deutschland” neidu bas u korak s cinjenicom da je taj covjek svirao u Indexima i da je bio sef u Pro arte. Naravno, “Story-super-nova-mjuzik-telenc” ga je okrunila za kralja hrvatskoga trasha. **** Boris Novkovic, sin slavnoga tate koji je bio zaljubljen u Alku Vuicu i bio je zlatni decko osamdesetih. Doduse, covjek je kralj hrvatskih prepjeva. Svesti “My Sharona” na ono sranje “Masta moja” je zaista kemijsko cudo. S druge strane, napisati pjesmu koja podsjeca neopisivo na Vukovar, a iste godine na dan pada Vukovara svirati u Srbiji, nije bas inteligentno. Stovise, ima dozivotnu zabranu nastupa u Vukovaru. *** Dr.nemed.,nedipl. muzikolog Pero Panonski u ocekivanju dobre pive


Kaco Mortale – 20.03.2006. u 23:09 kaže: Mineo Guido. Tip koji je došao iz pripizdine u Hrvatsku i mislio da će bit faca samo zato što je strani pjevač. Još k tome ulizivao se hrvatskom pučanstvu sa domoljubnom pjesmom u duetu sa Joosipom Lisac. Na kraju završio “kako došo, tako ošo”.


ribafish – 21.03.2006. u 00:56 kaže: miha čita, rok još ne. piva uvijek, sponzora isto nikad dosta. danas muf i ja isli složit mozaik kako je bilo na planici, pa nam i dalje fali od jedan do tri, iako se on kroz maglu sjeća romoerena… delirij!!!!!!

Planica, last call!!!

Ima jos 15 mjesta u busu. Javljajte se ili dodjite u 4.30 ujutro u subotu s osobnama i sendvicima od tapirovih jetrica u moruzgvinoj duplji!!!

Dok mi locemo po dezeli, pred vama je novi zalogaj.

Spostovane dame in gospodje, Cro Trash enciklopedija svezak 7: M-N!!!

Pred vama su ni manje ni više veličine poput Mineje (ko joj napiše vrapce?), (S)Mucalo, Marijan Miše, Magazin (od te ljige se bakama celulit topi), More, Nola, Nikolina, Ivan Mikulić, Minnimo…

Waiting!


Here To Stay – 16.03.2006. u 23:57 kaže: uh nekako mi playlista ne pashe


Bobika – 17.03.2006. u 00:24 kaže: Nema te pozdravit šampione!?


rudarka – 17.03.2006. u 08:49 kaže: nemoj nam se odtrovat alkoholom.. nemoj nam se izgubit u toj veeelikoj zemlji Deželi.. be brave!


oceana – 17.03.2006. u 10:06 kaže: ne mogu se ustat’ tak rano…


peking – 17.03.2006. u 10:36 kaže: E jebiga,da san u zg sigurno bi do planice ovako mogu plakat!


peking – 17.03.2006. u 10:39 kaže: Koja je to drzava “Satelit provider” i di se nalazi da primistin novce na njihove banke?


Talija – 17.03.2006. u 11:23 kaže: Odakle ti energije,daj recept,plizzzz.Inace,hou du ju du/Fala na pitanju,ja odlicno.Buah.,),)


ribafish – 17.03.2006. u 14:18 kaže: energija iz puberteta dok sam knjige guto a drugi sevili i lopte ganjali… di si talija, nema te italija!!!!


ribafish – 17.03.2006. u 14:19 kaže: satelite provider. ili su mali zeleni ili hadezeovci tamo drze pare. uglavnom, nikad neces saznati…


ribafish – 17.03.2006. u 14:19 kaže: a dzo maracic maki!!!!!! chuck norris iz zagore!!!!


bero – 17.03.2006. u 14:56 kaže: vidim da si poslušao savjet i pišeš bez kvačica. i kako se sad osjećaš kad te prosvijetlilo? pozdrav


ribafish – 17.03.2006. u 15:00 kaže: pa kupio sam pc i zaboravio do pola posta da imam kvacice…


bero – 17.03.2006. u 15:24 kaže: ubuduće kad si žedan, popi koji put neki sokić, a ne samo udarat pivice (znam kako je kad te zove). vjerojatno su ti bijeli brkovi od pive postali trajni image. aj živio (nemoj sad nazdraviti)


saroukh – 17.03.2006. u 19:43 kaže: mikulić, ivan-nastupio na euroviziji s totalnim plagijatom. Melodiju uzeo od nekog Njemca, a refren uzeo iz reklame za red-bull.Na milijunašu ispao poluidiot, da mu nije bilo partnerice ne bi prošo prvi prag sa sva tri jockera


saroukh – 17.03.2006. u 19:56 kaže: nižetić, luka-narcisoidni poluproizvod, iskopao neku oliverovu pjesmu koje se ni oliver više ne sjeća, obradio je i napravio spot koji se sastoji od jednog kadra


Pijani Anđeo – 17.03.2006. u 22:18 kaže: MAGAZIN: a je Tonči frajer, pokraj njega se izredale generacije curica, a on još tako mlad, prpošan i pun energije da nas uveseljava svojim hitovima. Samo ne kužim zašt su sve pevaljke magazina na istu fintu: jadne mršave plavuše? E, sad sam se sjetila jednog njihovog hita kojeg je još pjevala Danijela: kiša pada, neka pada, ja bi s tobom bilo kada, imam ruke da te stisnem i usne pa da vrisnem joj kikiriki miki moj! O joj!


Pijani Anđeo – 17.03.2006. u 22:18 kaže: MAJA MARIJA: pjevala s Bebekom stvar «žute dunje» a samostalno napravila ono sranje «ja sam samo vjerna žena». Za ostalo nemam pojma. I bolje.


Pijani Anđeo – 17.03.2006. u 22:19 kaže: MANDI: nisi me bio vrijedan ti….ni jende noći ni neznam kaj, bla bla bla, tipična žemska sladunjava spika ja sam tebi dala a ti meni nisi…


Pijani Anđeo – 17.03.2006. u 22:19 kaže: MERLIN DINO: kad dođu teški dani, kad odu svi *** (riječ koju nikak da skontam) kad zamirišu jorgovaaaaaaaaaaaaaaaaniiiiiiiiiiiiii


Pijani Anđeo – 17.03.2006. u 22:19 kaže: MINEA: kak se meni dižu sve dlake na tijelu kad čujem onu ljigavu stvar «ti si moja mrvica» maaajko mila, pa ko joj napiše tekst? Pa nije njezinu mamu sram? Samo kad se sjetim jednog njenog nastupa prije par godina na telki, mislim da je bil u pitanju neki izbor za miss ili mistera, imala oblečenu neku jadnu majčicu-topić bez naramenica i svaki put kad je malo poskočila majca išla dole a sise bi van. Sirota se na cijelom nastupu trudila ostat obučena tak da se nije mogla usredotočit na svoju pjesmu koja je tada sigurno bila veliki hit. Al neznam koja je to bila stvar.


Pijani Anđeo – 17.03.2006. u 22:20 kaže: MUCALO: u jednom je bil u pravu: danas sve ide na kredit…


Pijani Anđeo – 17.03.2006. u 22:20 kaže: NIŽETIĆ ALEN: nemrem se sjetit ni jedne njihove pjesem. zato i ide na listu. očito nije ništ napravil u svojoj kvazi karijeri.


Pijani Anđeo – 17.03.2006. u 22:22 kaže: …ni jedne njegove pjesme…jebi ga kad se žurim…


saroukh – 18.03.2006. u 00:18 kaže: a duet merlin dino&ivana banfić? beast from the east&master of disaster


saroukh – 18.03.2006. u 00:19 kaže: nižetić pjeva onu dalmacijo moja ružo procvala


c’est mois, Nemetz – 18.03.2006. u 11:00 kaže: Evo malo rock trash rakursa: pitanje je već tko se sjeća onih “kao-heavy-metal-all girl band” Maxmett-ica? Pošto imam potajnu fiksaciju na kožnjake s podstavljenim ramenima, grimase, kričavu farbu za kosu i pjesme poput “mačke vole grebati”, dajem visoku ocjenu za trash-ovitost. Jedino kaj od stylinga do pjesama, ko da su bile iz Sverdlovska….


c’est mois, Nemetz – 18.03.2006. u 11:16 kaže: Mucalo – meteor cro zabavne trash scene! Otkako se lansirao s Pravom Kotkom i geniozama poput “Ra-ra-ra-radnička odmara se klasa” (to je valjda nekakav Mr. Hyde za Haustorovu “Radnička klasa odlazi u raj”), taj se fakat zubima drži da ostane pučki tribun poskočica i doskočica. U “oštroj” konkurenciji s onim kak se naziva, “Čubi”-jem? Al to je isto ko kad bi i Ivu Fabijana stvarno shvaćali ko zavodnika. No, tus u uvijek clichei kojima se služe voditelji i neinspirirani novinari, u kojima su patuljice poput Maje Šuput – “džepne venere”, a naš junak “…uvijek simpatični Mucalo…:”. Inače u opusu Mucala važna je gastronomska tematika – od “Namaži mi fetu kruva i paštete” , preko “odakle se čisti riba” do “Anke Vegetarijanke” , a super su mi i fonetički biseri poput “tango tange” ili “brod brodi”.


c’est mois, Nemetz – 18.03.2006. u 11:25 kaže: N – Neki to vole vruće! Besmrtnost su zaradili samo sa “Ka-li-for-ni-ja, to je bio njen san” i “mi smo tovariš, i mister i drug”. Bili (i ostali?) kraljevi jeansa, naši unikatni samoupravo-socijalistički Wham-ovci, koji te, skupa s ITD bandom odmah, poput Proustovog kolačića, bacaju u bezbrižna doba svih tih futki, varteks špricanog jeansa, znojnika i Univerzijade (za koju smo tek kasnije saznali da je jedno od beznačajnijih sportskih natjecanja u svijetu, ali nevermind…).


c’est mois, Nemetz – 18.03.2006. u 11:41 kaže: Trivia @ Magazina – Lj. Nikolovska, ex Magazin i standard svih daljnjih Magazin pevaljčica, u Americi je imala band sa jednim od mojih najvećih idola, Mike Watt-om – osnivačem legendarnog post-hardcore banda Minutemen i kasnije, Firehose. A muž joj i danas svira s Watt-om. Čudni su putevi gospodnji 🙂


Raspashoy.. – 18.03.2006. u 20:41 kaže: ej kaj ima. htjela sem te pitat dal si ti stvarno domagoj jakopović ili se sam furaš na njega?


Verona_V – 18.03.2006. u 23:12 kaže: Iiiiiii…šta ti je slatka bebica!


saroukh – 19.03.2006. u 16:57 kaže: kalifornija i jeans generacija samo?nemetz, super su im bile pjesme teška vremena i pusti priče snježana


c’est mois, Nemetz – 19.03.2006. u 21:50 kaže: Greška u tipkanju… treba bit “Besmrtnost su zaradili VEĆ samo sa…” . Ma ima tu i “medu moj i šećeru” i štošta – a i kasniji miks ljubavnih sa socijalnim temama uz vrući bojler na 3 rula…..


m&m – 19.03.2006. u 22:19 kaže: pozdrav najboljem profesoru zemljopisa!!!!!!!!


ribafish – 19.03.2006. u 23:33 kaže: sam se furam na njega. čak i njegove slike stavljam kao da sam to ja. o, dete drago…


Mirnica – 25.03.2006. u 11:37 kaže: U kojem ti je cura mjesecu??

Curling rules!!!

Za sve koji žele znati nešto više o ovom plemenitom te bremenitom sportu izrazito opasnom za karlicu i lijevi lakat (objavljeno u jednom starom Hrvatskom Hosteleru).

Curling i kako ga speći

Nikad nisam znao igrati nogomet. Dijagnoza – dvije lijeve. Za košarku sam bio premali, za plivanje predebeo, rukomet prenježan, trčanje apsolutno lijen, za borilačke vještine i boks preveliki šupak, i tako se to otegnulo do trideset i neke, kad sam otkrio nešto idealno. Spoj boćanja i klizanja s kombinatorikom šaha i bilijara. Sport koji se igra na svakoj olimpijadi i koji ne pita za godine, kifozu, kurije oči i uz koji je dozvoljeno i popit koju. A bogami i više. Jednom riječju – Curling. Braćo i sestre, osobe bez kondicije, ljudi svih zemalja bez pretjeranih prohtjeva i barem 100 kvadratnih metara ledene plohe – evo me, tu sam!

Otkud Curling
Tradicionalni sport škotskih gorštaka predstavio se svijetu u punom sjaju pred par olimpijada kad je prihvaćen kao pokazni sport. Tako je nagrađen trud entuzijasta, gledateljima Eurosporta omogućeno da uživaju u nečem što postoji više od pet stotina godina, a moglo bi se ukratko opisati kao uspješno trošenje vremena u dugim zimskim satima, kad te žena davi, djeca nerviraju, a ekipa spremna na trač, čašicu i olajavanje spremno čeka s cugom kraj ledene staze duge oko 45 metara. Ploha mora biti ravna i glatka, kegle specijalno izbrušene, škvadra napaljena na nadigravanje. Korak po korak, zarazna igra se s britanskog otoka širi i u ostale, pretežno skandinavske te druge, često ili trajno zaleđene predjele i krajeve. Danas se igra u preko 40 zemalja širom svijeta, pa čak i na Američkim djevičanskim otocima. U principu bismo ga mogli ovlaš shvatiti kao dnevni nalazak ekipe lokalnih penzića u bilo kojem hrvatskom gradu koja uz pivicu drma po boćama, četvorica igraju dok ih pedesetak komentira, lamentira, trača i općenito uživa u društvu istomišljenika.

Kod Curlinga je ipak malo drukčija stvar jer četvorica igraju protiv četvorice, s tim da jedan čami kao rezerva s vrlo malim izgledima da se neki od članova njegovog pokera ozlijedi. Iako, da ste vidjeli prve treninge Curling kluba „Čudnovati Čunjaš”, bi vas količina padova podsjetila na najbolje dane „Šaljivog kućnog videa”, Bambija ili kad bi ruski klizači prije nastupa trgnuli koju ljutu previše… Uglavnom, kako to već obično biva, oni koji su izmislili neki sport, nisu i najnužnije najbolji u istom. Tako su Škoti prepustili štafetu Šveđanima i Nijemcima u Europi, a kad se na svjetskom prvenstvu pojave Kanađani, nitko ne zna što će se dogoditi. Neki će se poslije prvenstva pokušavati izvlačiti da dečki koji čiste i onda prskaju led nisu dobro obavili svoj posao, ali lovorike će pokupiti netko drugi. Da, istina je. Nije isti led za hokej i za Curling, nego vam je potrebna specijalna kemijska smjesa kojom ćete premazati ledenu površinu i onda snagom odraza desne noge, aerodinamičnošću poljske šljuke, snagom ranjenog grizlija i elegancijom predsjednika Hrvatskog curling saveza odgurnuti keglu tešku gotovo 20 kila dužinom rukometnog igrališta do centra s tri boje promjera 180 centimetara. A što ako je čistač leda imao loš dan!? Onda će kegle imat drukčiji felš i morat ćete bacat pod drugačijim kutem i većim ubrzanjem… Uglavnom, i nije tako lako kako se čini na prvi pogled. Dakle, dva kluba stoje jedni nasuprot drugih sa svojih 8 kegli s kojima moraju napraviti više bodova od protivnika. Tim se sastoji od četiri igrača koji bacaju po dvije kegle prema usmenom dogovoru s ciljem da na kraju ostanu u ciljnom krugu bliže od protivničkih. Prve tri kegle koje se bacaju ne bi smjele ostati u krugu koji služi za bodovanje, jer ih se onda odmah smije izbaciti, nego se nakelje tako da smetaju protivnicima da ih doguraju do samog centra. I tako kad se izbaci svih 16 kegli, zabilježi se tko ima i koliko kegli bližih centru. To su i bodovi. Prvi igrač baca, skip nadgleda kako je on bacio, a dvojica metu ako treba ubrzat keglu. Ako je kegla prešla zamišljenu crtu sredine kruga za bodovanje, pometat može protivnička ekipa. Svi bacaju, svi metu, a onda na red dolazi zadnji koji baca – šef, barba, guzda, bog, sunce… ukratko – skip, čovjek koji će vam reći ili urlati kako i gdje da bacite, kako da metete i kako vas je slučajno zajebo, a vi ćete to sve trpiti, jer, zaboga, pa on je ipak skip.

Kako se postaje skip, duga je priča, ali recimo da bi to trebao biti čovjek s najboljim osjećajem, mekoćom ruke, visprenošću sipe, karakteristikama vođe, ukratko – mozak s jajima. Trojka koja baca prije skipa gleda njega koji stoji s metlom ili čistilicom na mjestu koje je on odredio da se zaustavi kegla ili „stone”, a ti onda slušaš i pokušavaš bližit ili razbijat. Kad se trojka ispuca, slijedi skip i odlučuje koliko će bodova biti podijeljeno u toj rundi. Rundi ima deset, ili se dogodi nešto tipa automata u pingiću kad se jedna ekipa odvoji desetak bodova pa druga ekipa preda partiju. Od važnih elemenata tu je još i startni blok od kojeg se odgurujete kad bacate keglu, mini partviši za svakog igrača, štoperica te obavezna klizalica za lijevu nogu za kvalitetnije klizanje prilikom izbačaja. Ukratko, Curling bi se laicima mogao predstaviti kao boćanje bez bulina. S puno većim boćama.

Zaključak
Cijela igra bazira se na Fair Playu pa tu vidimo svoju šansu. Dakle, svi metu sve, svatko svojim metenjem može pridonijeti da se „stone” ubrza, svi bacaju isti broj kegli, a jedna dođe pišljivih 500 eura, tako da je ovaj sjajan sport u nas još uvijek u povojima. Ali, sudeći po entuzijazmu i talentiranosti ovog podneblja, dok 2014. godine na Olimpijadi u sarajevskoj Zetri budete slušali taktove hrvatske himne, sjetite se što ste čitali pred par godina i kako ste se slatko smijali.


Here To Stay – 16.03.2006. u 01:52 kaže: JEDNOM SAM GA GLLEDO NA TV-U i iako nisam kužio pravila i cilj cijele igre ja sam uporno buljio dok nisu prekinuli s tim oni na televizor, a fora je sport ne moraš bit u formi i drilat se ko kreten 🙂


Bobika – 16.03.2006. u 02:01 kaže: To je pravi sport za mene. E,da sam vam bliže…


Pero – 16.03.2006. u 02:16 kaže: Rekoh jednom, kazat cu opet, zakon shport 🙂


Kral – 16.03.2006. u 05:25 kaže: Bravo drugar, gledao ko tele, skužio ponešto, al da sam na ispit izašao dobio bi topa ko kuću iz curlinga. A sad mi sve jasno, i Bogami privlačno.. I hvala što si rješio prošli post pa sam i to s guštom pročita..živ mi i debel bio..


tarica – 16.03.2006. u 08:57 kaže: o pa dao bi se i ženski klub oformit… kak bi mi tek s metlom baratale… ideš! a znam još par djeva koje bi i u bacanju (tj. guranju) te kegle bile na zavidnom nivou…


ipsiksilon – 16.03.2006. u 09:16 kaže: zahvaljujem se na lijepoj pričiczi, počela sam nešto kužit, a ja mislila.. svaka ti gajba puna bire! :))


Lira – 16.03.2006. u 11:52 kaže: Mico, ja nis nisam skuzila!! Svi pricaju da im je sad jasnije, ali…sve se bojim!! 🙂 E, iduci petak u Glazbeni zavod! Ponesi navijacku opremu! Kiss kiss za onu malu ljepotu i pozdrav Mihi


saroukh – 16.03.2006. u 12:07 kaže: mah, sumnjam da bi meni to išlo jer sam živac, mada me boće idu neloše


Splićanka – 16.03.2006. u 12:38 kaže: kad ćeš više nastavit sa trash listom :(((((((( p.s.čestitke na uspjehu 🙂


rudarka – 16.03.2006. u 12:43 kaže: mislim da je to odličan sport za dalmoše, lijepo na moru… uz ljuljanje valova…joj da, za to ti treba led…(ma šalim se)


neutrino – 16.03.2006. u 12:50 kaže: Nemoj zezat!!! Hoces reci da po tom ledu gurate kamenje koje vrijedi 8,000 Eura!!!! Hebo te pa jesu li vam osigurani ti stonesi? Jel to drzite u sefu? Zamisli da vam netko mrkne auto s kamenjem, pa to je veca vrijednost u kamenju … ajme …


ribafish – 16.03.2006. u 12:59 kaže: Kom ces prodat to kamenje? Jeggeru? pa dodjite vise na trening pa mozda i bacite koju keglu te se zaljubite u sport! ponedjeljak, ponoc, velesajam.


redsonja – 16.03.2006. u 13:17 kaže: pa kud baš u ponoć… šta ne postoji neki razumniji termin?


KGB – 16.03.2006. u 13:21 kaže: Imamo Olimpijce u curlingu!


dr. zlobny – 16.03.2006. u 14:27 kaže: Blog ti je super….Trebao si cijenu tog kamenja navesti na pocetku posta jer ja se zagrijao da cu počet trenirati kad ono FRULA. Pozdrav


ribafish – 16.03.2006. u 16:45 kaže: pa nisu to pikule da ih kupujes svaki tjedan! CK zagrbe je nabavio set i treniramo s njima… a bolji termin trazimo ko neki seksa. ovo je apel za bolji termiiiiiiin!!!!!!


medicinka – 16.03.2006. u 16:54 kaže: e kako mene curling OPUSHTA!


– 16.03.2006. u 19:22 kaže: škoti prodali foru cijelom svijetu….20 kila granita za 500 jura:)))))))))))))


bluebird – 16.03.2006. u 23:35 kaže: a ništ.. samo pozdravljam mladog tatu.. nadam se da je dobar tata i da sluša mamu.. kao i mali pišonja.. e da, moram priznam mali je na mamu..hehe.. TAK TREBA I BITI! DEČKI SU MAMINI !!!!! :)))))


dida99 – 17.03.2006. u 13:17 kaže: Dakle, ovi šta metu mogu samo ubrzavat? Meni prika tumačio da jedan ubrzava a drugi koči jer kao imaju različite metle. Ma daj reci stvarno, koliko ti metači utječu na smjer i brzinu stonea, jer onako na tv-u izgleda da metu samo za bella figura, a da kugla ide onako kako je baciš i gotovo. I misliš li da sad kao iskusni karlingaš imaš bolji osjećaj za igrat na balote.


ribafish – 17.03.2006. u 14:58 kaže: ma kakvo mrtvo usporavanje? cime? ribacom cetkom!!!! u balotama te dobijem jednom rukom!!!

Dnevnik 60 – Usred Pešta, Čunjaš fešta!!!

Krenuli smo u pol osam ispred Lisinskog jer je Stumbamfuhrer Von Sin tako naredio. Ukrcali smo pive i stvari i krenuli prema grani. Tamo smo imali scenu s nagluhim policajcem koji je govorio glasom jačine kašlja mamurne maćuhice. Tip me 6 puta pitao jel nosim naočale ili bar leće. Na svaki moj negativni odgovor bi se duboko zamislio i onda preformulirao pitanje. A onda me pogledao i sedmi put, pa pogledao i Mufa na suvozačkom i rekao: “A, to je on na slici!”

Malo smo odmorili na Balatonu i kad smo ga vidjeli onako plitkog (max dubina – 11 metara!) i zaleđenog, htjeli smo svijetu pokazat koliko su članovi Curling kluba Čudnovati Čunjaš (istovremeno i članovi društva prijatelja piva, nekom drugom igrom slučaja) snažni i čili mladići, te se uslikali.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Onda smo se vozali do predivne Budimpešte, uživali u ljepoti njenih žena i ružnoći muškaraca, brojali jedine aute po cestama – Suzuki Ignis (zato jer ih tamo i proizvode), nismo mogli skrenut lijevo s glavne ceste pol sata i konačno našli hotel po 19 Eura.

Za kulturno uzdizanje odabrali smo muzej na otvorenom – groblje starih komunističkih kipova, odvratnih glomaznih mutanata (koje su lokalci zamrzili nakon 30-godišnje okupacije mrskih im Rusa) i koj je bilo jednostavno idealno za čut o Slobinoj smrti. Kupili smo majice na Trabante i krenuli dalje.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Netom prije, na benzinskoj, DMJ je kupio dva autića, a najvatreniju Cheeseleadersicu – Pavinha su prevarili za 10 Eura pri preračunavanju u Forinte na blagajni. Mađari će vas unatoč gostoljubivosti vrlo često pokušat pokrast, pa se pazite. Kad ih nešto pitate nakon što ste im dali lovu, mahat će rukama, glumatat da vas ne razumiju, mljet nešto nerazumljivo na najkompliciranijem europskom jeziku uz Baskijski i Velški a svoju lovu više nećete vidjeti.

Nakon par piva ispijenih u sobi (nakon što sam prokleo i Mufa i DMJ-a koji su ubili 5-7 Gossera u Clitu dok sam vozio), zaletili smo se u restoran Paprika na domaću platu od koje je sutra pekla guza, ali je dok smo jeli i srnetina i guska bila zakon. Sjajna bakanalija (kod nas tulum počinje kad se baka nalije – DMJ) za sto kuna po lubanji uz 3-4 točena Drehera koji je definitivno mađarsko pivo broj 1 zbog dugotrajne arome. Iako je Švapsko…

Slijedi lagano švercanje najljepšom podzemnom na svijetu, šetnja ogromnim avenijama i nenalaženje nekog iole normalnog mjesta za sjest te povratak u hotel i spavanje uz razmišljanje o sutrašnjem prvenstvu uz pokoji Black Drak. Ujutro nam recepcionerka naplaćuje parkiranje 10 eura i pokušava nas oženit za novih 10, ali smo onda već bili malo popizdili, pa je sve prošlo ok. Osim što nam je bilo simpatično kad nam je na lošem engleskom objasnila “Mašin vil it jor kard!”, što se i obistinilo.

Dakle, šanse su nam bile ko Žaku da zakuca (ili pogodi školjku) ili Jurićki da bude spontana, ali adrenalin je kolao. U 10 ujutro, svi smo bili tamo. I favoriti i autsajderi, jeli predsjedničke sendviče, pili tamne Krušovice (nisu ko nekad, nema arome, ali možda zato jer su bile prehladne, skoro smrznute, serem ti na konobare), raspitivali se za pravila i nestrpljivo očekivali znak povjerenika da se uđe u dvoranu na zagrijavanje. Zagrijavanje na -1 stupanj je malo teže pojmiti, ali eto. Prvi put na pravom ledu! Ljudi! Ko da sam fukal bambijevu mamu! Kegle jure ko lude, a felšaju u nemogućim smjerovima. Zagrijavanje prohujalo, rukovanje, govor i početak ulaska u povijest. I dok su se na drugoj stazi nadigravali CK Vis i CK Zapruđe, mi smo pokušali zaskočiti Golijata imenom CK Zagreb. I vjerovali ili ne, ekipa u sastavu Puf, Sin, Riba i Stokuća, zahvaljujući ponajviše ovom zadnjem povela je s 1:0 i tako osvojila prvi poen u Hrvatskoj ikad! Onda su se veliki raspizdili i zgazili nas 11:2, a mi smo pokušavali uć u tajne felševa. I kako stara Armenska kaže: Prvi račići se na kopno bacaju, tako smo se i ovjekovječili!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Onda smo si spili koju i razmišljali o taktici u sljedećem kolu s djevojkama za pol sata, i onda i od njih glatko zgubili s 6:2, ali taj se rezultat ionako ne pika. Pa smo si popili koju, a ja presto pit jer treba i vozit nazad. Slijedilo je treće i zadnje kolo prvog kruga natjecanja. CK Vis je u prvom kolu za dlaku izgubio od komada s jednim razlike, a u drugom ih je Zagreb dobio sa zadnjom keglom.

Dakle, bolja čunj-razlika, više iskustva, sjajne partije, sva statistika na strani naših suparnika pa nam i nije baš bilo lako. Srećom, legenda Stokuća nas sve smiruje i kaže: Ljudi, došli smo se zapit, najest i zajebavat i što god da bude, meni je ovo bio sjajan izlet. Brige otišle doma, Puf zamijenio Mufa koji je igrao protiv cura ali i povratio ozljedu koljena, ja se razigro (nakon što sam bio uvjerljivo najgori tog dana na svim terenima svijeta do Argentine i Tibeta), Sin ostao konstantan, a Stokuća činio čuda i poveo Čunjaš s 5:0. Onda smo se usrali, ali na 5:2 nas je opet posrala sreća jer je njihov najbolji igrač Albi za kolibrijevu prostatu fulao obje naše kegle, Stokuća poentirao i sve završilo 6:3.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Toliko smo bili sretni da smo trenutno zaboravili moj veličanstven pad na karlicu i još dugo slavili sve dok se nije trebalo kretat nazad. Jes da je oluja bila porušila pola stabala po Mađi, ali koga je za to bila briga. Još kad sam došao doma, a tamo najmlađi Čunjaš i najveći navijač!!!!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Kral – 15.03.2006. u 01:37 kaže: Riba, dragom mi čitat tvoje pisarije,al stvarno, šta ti bi s pomiješanim slovima? Aj to sredi da mogu pročitat, ne da mi se dešifrirat, a probo majke mi


Pklat – 15.03.2006. u 03:32 kaže: Majice na trabante??!! Kaj i toga ima? Zakon. Ocel vam to sad bit sluzbeni dresovi? Trebali bi.


catcher – 15.03.2006. u 08:04 kaže: mislim da je ovo pocetak novog uspjeha hrvatskog sporta i vec vidim Micu Dusanovica kako najavljuje Zimsku Olimpijadu u Vancouveru i prica o hrvatskom curling cudu


xiola bleu – 15.03.2006. u 08:37 kaže: A za elektro dernek u Londonu smo bili preumorni, nja-nja. Ih!


tarica – 15.03.2006. u 08:55 kaže: ajd jednom malo napiši više o curlingu. sve kaj znam o tom sportu jest da igrači koriste one vilede na štapu…


lemming – 15.03.2006. u 09:08 kaže: eto svaka čast, čestitam na prvoj pobjedi. al slačem se s taricom, trebao bi malo opisat taj sport


Zlajadojaja – 15.03.2006. u 10:08 kaže: http://www.jutarnji.hr/sport/ostalisportovi/clanak/art-2006,3,13,curling_pr venstvo,16501.jl


MonoperajAnka – 15.03.2006. u 10:24 kaže: Svaka čast dečkima (naročito onom u “vajfbiterici”), ali ovaj navijač doma ti ja najbolji…frizurica mu je mrak i izljubila ga u maniri prolupale-majčinskiminstinktom-majke samo da mi je bliže…


saroukh – 15.03.2006. u 10:44 kaže: ne vide ti se neka slova. za nova slova na trashu smo spremni ko njemački vojnik četresprve…


ribafish – 15.03.2006. u 10:49 kaže: KOJI FONT DA KORISTIM KAD PISEM NA MACU!!!! dajte mi ideju da ne moram opet pizdit s Ë, ?, ? i ?… isprike svima, nakon dedlajna popravljam rucno. ponavljam osmi put, crko mi komp.


redsonja – 15.03.2006. u 11:43 kaže: Čunjaši smo svi, najbolji smo mi! Kegla vamo, kegla tamo, najbolji smo, mi to znamo! Pokušavam smisliti neku navijačku pjesmu s kojom će moj nastup na skoroj audiciji za navijačice biti upečatljiviji… Hmmm… Na ledu još kegla nije nikla, tamo gdje je stala moja štikla, Hop-Cup…


palacinke – 15.03.2006. u 12:48 kaže: e nije ti los taj blog,fora je…
zanimljiv,na neki nacin
inace;ja sam jako kriticna i zeznuta osoba…
a sta ces?
svijet je danas spao na to
i takva sranja
i da…
svidjelo mi se ono kada si zasluzenoposrao nasu’estradu’…
zasluzeno


vagabundo – 15.03.2006. u 13:56 kaže: kad pises na macu nemoj koristiti hrvatsko znakovlje…pisi csz….


neutrino – 15.03.2006. u 14:05 kaže: Vidim da su ti vec rekli za slova … idem smislit neki originalni komentar …


gourmet – 15.03.2006. u 15:01 kaže: gle !! ribafišsch !! e mystore


ribafish – 15.03.2006. u 15:27 kaže: zasto sam ga onda kupio? kakv je to nacin???


bero – 15.03.2006. u 15:31 kaže: pa čovječe onda piši bez kvačica, ovo je frustrirajuće.


ribafish – 15.03.2006. u 15:57 kaže: se kuzi neko u mac! pomagajteeeeeee


rudarka – 15.03.2006. u 16:46 kaže: ma jebote, ko da si piso na mađarskom! i da: Balaton na mađ. znači Blatno jezero – što i je – blatna kaljuža!


vagabundo – 15.03.2006. u 17:50 kaže: cekaj, kupio si mac? HAHAHAHA tako ti i treba, a lijepo sam ti rekao da mi se javis


djuka – 15.03.2006. u 19:52 kaže: ti bokca, a na čemu si onda pisao jučer …


c’est mois, Nemetz – 15.03.2006. u 21:27 kaže: Veli Dadi (a ja pojma nemam o čemu ona?) da za pisanje na Macu koristiš Helveticu, tj. bilo koji font koji nije sistemski ( a ima č, ž, š)….


– 16.03.2006. u 01:26 kaže: xiola, ti si se iskazala s polugay klubom! ali te primamo za cheeseleadersicu!